Σωματείο Εργαζομένων: «Συνεχίζεται ο στραγγαλισμός στο Αμ. Φλέμιγκ»
Αυτοδιοίκηση

Σωματείο Εργαζομένων: «Συνεχίζεται ο στραγγαλισμός στο Αμ. Φλέμιγκ»

Συνεχίζει τις καταγγελίες για προσπάθειες «στραγγαλισμού», κατάργησης και εν τέλει λουκέτου στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου, καθώς, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση, η διοίκηση του Νοσοκομείου προσπαθεί πλέον να «χαρίσει» το μηχάνημα οστικής πυκνότητας και μετακίνησε εργαζόμενο στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, διακυβεύοντας έτσι τη σωστή λειτουργία του τμήματος.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δεν έχει τέλος αυτό το πανηγύρι!

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο δυσκολότερο είναι να κρυφτούν τα πραγματικά σχέδια και οι επιδιώξεις διοίκησης και υπουργείου για το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Θα μπορούσε, ίσως, να ισχυριστεί κάποιος καλόπιστα, πως η πολιτική ηγεσία κάνει ό,τι εκείνη κρίνει πως είναι σωστό και στο τέλος – τέλος δεν είναι παράξενο να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις που συγκρούονται. Το σίγουρο είναι πως έχει ξεπεραστεί προ πολλού το στάδιο της «αντιπαράθεσης» απόψεων. Τα εξυφαινόμενα σχέδια οδηγούν τόσο ξεκάθαρα στον στραγγαλισμό, στην κατάργηση και εν τέλει στο λουκέτο για το Νοσοκομείο που δεν υπάρχει πια εύσχημος τρόπος να «σερβιριστούν». Κάθε μέρα που περνάει, η προσπάθεια να καμφθεί η όποια αντίδραση των εργαζομένων και των κατοίκων προσλαμβάνει χαρακτηριστικά κοινής εξαπάτησης και ωμού εκβιασμού (τα κόλπα και η τρομοκρατία για την «αξιολόγηση» είναι χαρακτηριστικά). Εννοείται δε, πως η διοίκηση σ΄ όλο της το εύρος, έχει απολέσει προ πολλού κάθε ηθικό έρεισμα, έστω μίας έντιμης και καθαρής αντιπαράθεσης. Η υλοποίηση των μνημονιακών εντολών (και) στην περίθαλψη δεν σηκώνει αντιρρήσεις.

Πώς αλλιώς για παράδειγμα να ερμηνευτεί η επιμονή τους να «χαρίσουν» το μηχάνημα οστικής πυκνότητας, ύστερα από τρεις αποτυχημένες απόπειρες «αρπαγής» του, την αντίδραση των εργαζομένων και κατοίκων, την παρέμβαση ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ, δημάρχων, παρατάξεων και κινήσεων πολιτών, βουλευτών, που στο σύνολό τους εκπροσωπούν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων; Μάθαμε πως μετά την παραίτηση των μελών, διόρισε νέα επιτροπή παράδοσης του μηχανήματος. ΒΕΒΑΙΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ. ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Ακόμα χειρότερα, όταν η έλλειψη προσωπικού είναι τέτοια που δεν ξέρουμε τη μία μέρα αν θα μπορούμε να κρατήσουμε τα τμήματα ανοιχτά, την επόμενη αν θα μπορέσουμε να «βγάλουμε» την επόμενη εφημερία, η διοίκηση όχι μόνο δεν φέρνει (ούτε ζητάει) προσωπικό, αλλά κάνει και στοχευμένες μετακινήσεις, είτε προς το «Σισμανόγλειο» είτε προς άλλα νοσοκομεία, διαλύοντας σκόπιμα υπηρεσίες και ολόκληρα τμήματα.

Εντελώς πρόσφατο παράδειγμα η μετακίνηση συναδέλφου από το Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα, ξαφνικά μέσα στον Αύγουστο, με το πρόγραμμα του τμήματος να τινάζεται στον αέρα. Το προσωπικό που απομένει δεν φτάνει βέβαια να καλύψει τις βάρδιες με ό,τι αυτό σημαίνει για την ασφαλή λειτουργία και την εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΗΤΑΝ ΔΕ ΤΟΣΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ, ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ, ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠ΄ ΟΨΗ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ !

(Η απόφαση υπάρχει αναρτημένη, ώστε όποιος αμφιβάλει, να διαπιστώσει με τα ίδια του τα μάτια πως η διοίκηση όταν είναι ικανή και προσηλωμένη στο έργο της, ικανοποιεί τα αιτήματα υπαλλήλων πριν ακόμα καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο πρωτόκολλο!).
(Αστειευόμαστε βέβαια, κάποιο… μπέρδεμα θα έγινε με τις ημερομηνίες! Αλλιώς τι να υποθέσουμε για το ύφος το ήθος και τις… επιστημονικές μεθόδους της διοίκησης, από πάνω ως κάτω; )

Όσο για μας, όπως ακριβώς δεν μπορεί να «ξεφύγει» η διοίκηση από την άγρια πολιτική κυβέρνησης και τρόικας, έτσι και οι εργαζόμενοι δεν έχουμε εύκολες εναλλακτικές.

ΟΣΟ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΟΣΟ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΟΣΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet