Σύλληψη 46χρονου για ληστείες και κλοπές στη Βορειοανατολική Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Αυτοδιοίκηση

Σύλληψη 46χρονου για ληστείες και κλοπές στη Βορειοανατολική Αττική

Στη σύλληψη ενός 46χρονου, ο οποίος κατηγορείται για ληστείες και κλοπές από οικίες στη Βορειοανατολική Αττική, έπειτα από αστυνομική επιχείρηση προχώρησε η Αστυνομία. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 22χρονος συνεργός του.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής ομάδας, της ληστείας και της κλοπής κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες -κατά τις νυχτερινές κυρίως ώρες- εντόπιζαν μονοκατοικίες σε απομονωμένες περιοχές, στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτές, παραβιάζοντας τα παράθυρα, και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κι άλλα τιμαλφή.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις όπου εξακρίβωναν ότι τα θύματα είναι ηλικιωμένοι και βρίσκονταν μέσα στο σπίτι επεδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα προς αυτούς, είτε απειλώντας τους με αιχμηρά αντικείμενα, είτε χτυπώντας τους με βάναυσο τρόπο, προκειμένου να τους αποκαλύψουν σημεία που είχαν τυχόν χρήματα. 

Οι δράστες διοχέτευαν τα κλοπιμαία άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και είδη ρουχισμού που έφεραν κατά τη διάρκεια της εγκληματικής τους δράσης.

Έως τώρα, έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις κλοπών και δύο ληστειών στις περιοχές της Παιανίας, του Κορωπίου και των Καλυβίων, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες υποθέσεις.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet