Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Χαλάνδρι και Πικέρμι
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Χαλάνδρι και Πικέρμι

Άμεση ήταν η επέμβαση των εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, σε πυρκαγιές που ξέσπασαν στην οδό  Εριφύλης του Δήμου Χαλανδρίου και στον λόφο του οικισμού Φοίνικα στο Πικέρμι.

Στα περιστατικά έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ομάδες εθελοντών, που απέτρεψαν την επέκτασή των πυρκαγιών προς την γύρω περιοχές. 

Στην πυρκαγιά του Χαλανδρίου από τα πρώτα λεπτά στο περιστατικό ήταν ο αντιδήμαρχος Χαλανδρίου Κώστας Ευθυμίου και στην πυρκαγιά του Πικερμίου παρών ήταν ο αντιδήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου Δημήτρης Κατσουλάκης.

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά τη λήξη των περιστατικών, ο κ. Σιώμος δήλωσε: «Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον άμεσο και καταλυτικό ρόλο στην κατάσβεση των δύο περιστατικών πυρκαγιάς σε Χαλάνδρι και Πικέρμι.

»Επίσης, θέλω να συγχαρώ θερμά τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), τους αιρετούς, τους εθελοντές της ΕΘΟΡΠ και τους εργαζομένους των Δήμων Χαλανδρίου και Ραφήνας – Πικερμίου, που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό των δύο περιστατικών πυρκαγιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet