Άμεση  επέμβαση ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Δ.Κ. Άνοιξης του Δήμου Διονύσου
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Άμεση επέμβαση ΣΠΑΠ στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Δ.Κ. Άνοιξης του Δήμου Διονύσου

Άμεση ήταν η επέμβαση των  εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ και συνολικά 3 οχήματα του Συνδέσμου στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην οδό Αγίου Αθανασίου της Δ.Κ. Άνοιξης του Δήμου Διονύσου, σε αποθήκη αδρανών και πλαστικών υλικών.

Στο περιστατικό έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και ομάδες εθελοντών και εργαζομένων του Δήμου Διονύσου, που απέτρεψαν την επέκτασή της πυρκαγιάς προς τις γύρω περιοχές. 

Παρόντες από τα πρώτα λεπτά στο περιστατικό ήταν ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, η αντιδήμαρχος Διονύσου Γιούλα Λακαφώση και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Πολιτικής Προστασίας Θανάσης Κρητικός και Χρήστος Πέππας.

Η πυρκαγιά κατέκαψε χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα.  

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε: «Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για τον καταλυτικό ρόλο στον περιορισμό της επικινδυνότητας πυρκαγιάς. Επίσης θέλω να συγχαρώ τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ),  τους αιρετούς, τους εθελοντές και τους  εργαζομένους του Δήμου Διονύσου, αλλά και όλες τις εθελοντικές ομάδες που συνέδραμαν άμεσα για τον περιορισμό της πυρκαγιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet