Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ στη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανθούσα
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του ΣΠΑΠ στη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανθούσα

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των εργαζομένων και των εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Βλάσση Σιώμο, στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανθούσα.

Στο σημείο της φωτιάς, που ξέσπασε στη 1.00 το βράδυ στον ίδιο περίπου χώρο που ήταν και η προηγούμενη πυρκαγιά πριν δύο εβδομάδες, έσπευσαν επίγεια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές και εργαζόμενους του ΣΠΑΠ και των Δήμων Παλλήνης, Πεντέλης, Βριλησσίων και Ραφήνας-Πικερμίου, που απέτρεψαν την επέκτασή της προς τα γειτονικά σπίτια και τις γύρω περιοχές. 

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ο κ. Σιώμος δήλωσε:

«Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήριά μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση στην κατάσβεση της πολύ επικίνδυνης πυρκαγιάς. Επίσης, θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους και τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), των Δήμων Παλλήνης, Πεντέλης, Βριλησσίων και Ραφήνας-Πικερμίου, που συνέδραμαν άμεσα και καταλυτικά για την κατάσβεση της επικίνδυνης πυρκαγιάς, που ξέσπασε μέσα στη νύχτα και με δυνατούς ανέμους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet