Άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση του ΣΠΑΠ στις πυρκαγιές στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Άμεση και αποτελεσματική η επέμβαση του ΣΠΑΠ στις πυρκαγιές στην Αττική

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση των εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο, σε πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Αγριλίκι Νέας Μάκρης, Ανάβυσσο, Κηφισιά, Νέο Βουτζά και Δροσιά Ραφήνας.

Στα περιστατικά έσπευσε μεγάλη δύναμη επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, βυτιοφόρα και εργαζόμενοι Δήμων, καθώς καιομάδες εθελοντών, που απέτρεψαν την επέκτασή των πυρκαγιών προς την γύρω περιοχές. 

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούν στη λήψη των απαραίτητων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς, αλλά και στις ενέργειες που θα πρέπει να προβούν στην περίπτωση που αντιληφθούν καπνό ή φλόγες.

Μετά την λήξη των περιστατικών, ο κ. Σιώμος δήλωσε:

«Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τα θερμότατα συγχαρητήρια μου στο Πυροσβεστικό Σώμα για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση του με εναέρια και επίγεια μέσα στα περιστατικά πυρκαγιάς σε Αγριλίκι Νέας Μάκρης, Ανάβυσσο, Κηφισιά, Νέο Βουτζά και Δροσιά Ραφήνας.

»Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους δημάρχους και αυτοδιοικητικούς αιρετούς που από την πρώτη στιγμή κινητοποίησαν βυτιοφόρα και εργαζομένους συμπαριστάμενοι στους πληγέντες από τις πυρκαγιές γειτονικούς Δήμους.

»Επίσης θέλω να συγχαρώ θερμά τους εργαζομένους και εθελοντές του ΣΠΑΠ, τους εθελοντές των Εθελοντικών Ομάδων και τους εργαζομένους των Δήμων, που συνέδραμαν άμεσα και αποτελεσματικά για τον περιορισμό των πολύ επικίνδυνων  περιστατικών πυρκαγιάς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet