Βλ. Σιώμος: Άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κατά την αντιπυρική περίοδο
ΣΠΑΠ-ΡΟΗ

Βλ. Σιώμος: Άριστη συνεργασία του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κατά την αντιπυρική περίοδο

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022, για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου, την προετοιμασία ενόψει της χειμερινής περιόδου και για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμύρες, χιονοπτώσεις και παγετό συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιδήμαρχος Πεντέλης, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση αφού έγινε ο απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2022, συζητήθηκαν διεξοδικά ο σχεδιασμός και η προετοιμασία ενεργειών και δράσεων, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων καθώς και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από εκδηλώσεις πλημμυρών, χιονοπτώσεων και παγετού κατά την χειμερινή περίοδο 2022 – 2023.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνού και συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ραφήνας – Πικερμίου Παύλος Μπατάλης, υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας και εκπρόσωποι των εθελοντών του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Βλάσσης Σιώμος κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τόνισε:

«Καταρχάς θέλω να εξάρω την παραδοσιακά άριστη συνεργασία κατά την αντιπυρική περίοδο του ΣΠΑΠ και του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε την στενή και αποτελεσματική συνεργασία μας για την αντιμετώπιση με τον καλύτερο τρόπο των επερχόμενων δύσκολων καταστάσεων από τα καιρικά φαινόμενα που πιθανόν προκύψουν το φετινό χειμώνα.

Όσον αφορά τον απολογισμό της παρελθούσας αντιπυρικής περιόδου 2022, θέλω να εξάρω την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, που για πρώτη φορά φέτος κατά την αντιπυρική περίοδο αποφάσισε να κάνει αποδεκτή την πρόταση του ΣΠΑΠ και να συνδράμει προληπτικά με πυροσβεστικά αυτοκίνητα τον ΣΠΑΠ και τους Δήμους – μέλη του, κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν 4 ή 5.

Έτσι ο Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου είχε στην διάθεσή του ένα βυτιοφόρο και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα για 25 ημέρες της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Ζητάμε λοιπόν αυτό το μέτρο να επεκταθεί και όταν ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 3. Επίσης ζητάμε από το υπουργείο Εσωτερικών οι ΚΑΠ Πυροπροστασίας να μετατραπούν σε ΚΑΠ Πολιτικής Προστασίας και να υπερδιπλασιαστούν για τους Δήμους και τους Συνδέσμους και να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλους Δήμους το μέτρο της κήρυξης Δήμων σε Κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας.

Όσον αφορά τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που πιθανώς προκύψουν κατά τη χειμερινή περίοδο 2022 – 2023 έχουμε κατ΄ επανάληψη τονίσει τη σπουδαιότητα του σωστού σχεδιασμού και του συντονισμού σε ότι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας. Η συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία και στην αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης των φυσικών φαινομένων του χειμώνα.

Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν επαναπαύεται και βρίσκεται συνέχεια σε ετοιμότητα, προκειμένου να επέμβει άμεσα με τον καλοσυντηρημένο μηχανολογικό εξοπλισμό, τους εργαζομένους και τους εθελοντές του, σε κάθε ανάγκη που πιθανόν προκύψει, με στόχο να συνδράμουμε τους Δήμους – μέλη μας, το Πυροσβεστικό Σώμα, το δασαρχείο Πεντέλης και τους συμπολίτες μας.

Τέλος οφείλω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους αιρετούς, τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και του ΣΠΑΠ για την εξαιρετική και αποτελεσματική τους συνεργασία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet