Βλ. Σιώμος: Για τον ΣΠΑΠ κάθε μέρα είναι Ημέρα Περιβάλλοντος
Σύνδεσμοι-Φορείς

Βλ. Σιώμος: Για τον ΣΠΑΠ κάθε μέρα είναι Ημέρα Περιβάλλοντος

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, στέλνει το δικό του μήνυμα, στο οποίο και σημειώνει τα εξής:

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθιέρωσε το 1972 την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος για να τονίσει τη μεγάλη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την ανάγκη προστασίας του. Ο εορτασμός της ημέρας αυτής δίνει την ευκαιρία σε όλους, άτομα, επιχειρήσεις, κοινότητες, να διευρύνουν ή να αναπτύξουν περισσότερο μια υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο περιβάλλον, ενθαρρύνοντας δράσεις για τη διατήρησή και την ενίσχυσή του. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1973 και από τότε φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα του κόσμου με διαφορετικό θέμα.

Η συγκεκριμένη μέρα είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια γιορτή του περιβάλλοντος. Το κύριο θέμα της ημέρας φέτος είναι η ώρα της φύσης, εξερευνούμε τη φύση και φέρει το σύνθημα «#Time For Nature» (Η ώρα της Φύσης). Με το «Time For Nature» πολίτες σε ολόκληρο τον πλανήτη καλούνται να αναλάβουν δράση, κάνοντας μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά τους, οι οποίες επιδρούν στη φύση και στο κλίμα, κάνοντας τον πλανήτη μας κατοικήσιμο και οι οποίες θα δημιουργήσουν παγκόσμιο αντίκτυπο που θα ωφελήσει την υγεία όλων μας.

Το νερό που πίνουμε, τα τρόφιμα που καταναλώνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε όλα προέρχονται από  τη φύση. Για να φροντίσουμε λοιπόν τον εαυτό μας το σημαντικότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να φροντίσουμε πρώτα τη φύση μας και το περιβάλλον μας.  Είναι εξαιρετικά σημαντικό λοιπόν να κατανοήσουμε όλοι μας πόσο μεγάλη σημασία αποτελεί η φροντίδα της φύσης, να αφυπνιστούμε και να προστατεύσουμε το μεγαλύτερο αγαθό που θα μας έχει δοθεί.

Είναι βέβαιο ότι με τη φροντίδα του περιβάλλοντος φροντίζουμε τον εαυτό μας και τις επόμενες γενιές. Ας είμαστε πιο υπεύθυνοι απέναντι στο περιβάλλον μας για να το καταστήσουμε καλύτερο.

Ο ΣΠΑΠ κάθε χρόνο προγραμματίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις, κυρίως για παιδιά αλλά και για πολίτες, με θέματα την ανακύκλωση, το περιβάλλον, τον εθελοντισμό και την προστασία της φύσης. Κύριος σκοπός των δράσεων αυτών είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, εκπαιδεύοντάς τους για τις θετικές επιπτώσεις και τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και επομένως της ζωής μας.  

Για εμάς στον ΣΠΑΠ, η ευθύνη αυτή επικεντρώνεται στη φροντίδα και την αφοσίωση στο πράσινο και στο περιβάλλον του Πεντελικού βουνού που μας περιβάλλει. Γι’ αυτόν τον λόγο επαναλαμβάνω κάθε χρόνο ότι από την ίδρυση του ΣΠΑΠ έως σήμερα, για όλους εμάς, διοίκηση, εργαζομένους, εθελοντές, κάθε ημέρα είναι και θα εξακολουθήσει και μελλοντικά να είναι «Ημέρα Περιβάλλοντος».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet