Βλ. Σιώμος: Να σταθμούμε ανάχωμα απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Βλ. Σιώμος: Να σταθμούμε ανάχωμα απέναντι σε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, κατέθεσε το στεφάνι του Συνδέσμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Νέα Πεντέλη.

Αμέσως μετά, ο κ. Σιώμος δήλωσε για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας:

Αυτή την ξεχωριστή πανηγυρική ημέρα, που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, στεκόμαστε όλοι, με συλλογισμό και περίσκεψη, απέναντι στην Εθνική μας Ιστορία η οποία καθημερινά διαστρεβλώνεται, παραποιείται και χρησιμοποιείται κατά το δοκούν. Φέτος, δυστυχώς, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας που διανύουμε δεν μπορούμε να τιμήσουμε τους ήρωές μας και την ξεχωριστή αυτή ημέρα  όπως τους αξίζει. Το γεγονός αυτό φυσικά δεν μας εμποδίζει να τιμήσουμε τους ήρωές μας, κυρίως με την σκέψη μας, μην ξεχνώντας το πραγματικό νόημα αυτής της ημέρας και τη μεγάλη προσπάθεια εκείνων που αγωνίσθηκαν για να ζούμε σήμερα σε μια Ελλάδα ελεύθερη.

Η Επανάσταση του 1821 στόπευε την ανάκτηση μιας χαμένης ελευθερίας και μιας χαμένης δόξας. Παράλληλα, όμως, ήταν η προσπάθεια για την ανάσταση ενός έθνους και ταυτόχρονα η ελπίδα του για έναν καλύτερο κόσμο. 

Τιμούμε, λοιπόν, σήμερα εκείνους που με αυταπάρνηση θυσιάστηκαν για τη λευτεριά, την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία. Οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς μας και την κοινωνία ολόκληρη να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και, ακολουθώντας το παράδειγμα των ηρωικών προγόνων μας, να βάζουμε το «εμείς» πάνω από το «εγώ» και αυτό να εμπνέει και να οδηγεί την πορεία μας.

Οφείλουμε να σταθούμε ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί ταυτόχρονα ως ανάχωμα και ασπίδα προστασίας απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, αλλά και απέναντι σε αυτούς που ξεπουλούν την ιστορία τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας.

Παράλληλα, σήμερα, γιορτάζουμε μια μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, που αποτελεί το χαρμόσυνο μήνυμα για την Έλευση του Θεανθρώπου και τη Λύτρωση από την αιώνια αμαρτία.

Εμείς, σήμερα, στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, οφείλουμε να πορευθούμε με ενότητα και ομόνοια, να παραμείνουμε πιστοί στις αρχές και αξίες των προγόνων μας και να υπερασπισθούμε, με πάθος και αυταπάρνηση, όσα εκείνοι με τη θυσία τους μας παρέδωσαν.

Δόξα, τιμή και ευγνωμοσύνη σε όλους εκείνους τους ήρωες προγόνους μας, οι οποίοι συνετέλεσαν στην ανάσταση και το μεγαλείο του Έθνους μας.

Χρόνια πολλά σε όλους, χρόνια πολλά στην πατρίδα μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet