Βλ. Σιώμος: Οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων του «Ιανού»
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Βλ. Σιώμος: Οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων του «Ιανού»

Στην σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πεντέλης με θέμα την αντιμετώπιση των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά ανακοινώθηκαν από την ΕΜΥ συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση συζητήθηκε ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων στην εκτέλεση των έργων και των δράσεων άμεσης προτεραιότητας, που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των κινδύνων που ενδεχομένως προκύψουν από τα επικείμενα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η σύσκεψη του ΣΤΟ πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Πεντέλης, υπό τη δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά και παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, του Α.Τ. Πεντέλης, θεματικοί και τοπικοί αντιδήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο κ. Σιώμος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, τόνισε:

«Από ό,τι δείχνουν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα έχουν μεγάλη ένταση τις επόμενες ώρες.  Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων, εκτός εάν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών. Ακόμη, να ασφαλίσουν αντικείμενα, που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνα με πτώση, να μη στέκονται κάτω από δένδρα, πινακίδες, ταμπέλες ή ότι άλλο μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για αυτούς σε περίπτωση αποκόλλησης ή πτώσης. Τέλος, να αποφεύγουν να είναι κοντά στη θάλασσα και κοντά σε  ρέματα τόσο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καιρικών φαινομένων, όσο και για κάποιες ώρες μετά.

»Ο ΣΠΑΠ βρίσκεται σε υψηλότατο επίπεδο ετοιμότητας και επιφυλακής, με καλοσυντηρημένο τον μηχανολογικό εξοπλισμό του, προκειμένου να συνδράμει το Πυροσβεστικό Σώμα, τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό, αλλά κυρίως τους Δήμους-μέλη του, στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για την πρόληψη, το συντονισμό και τον έλεγχο της προετοιμασίας, αλλά και της αντιμετώπισης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που αναμένουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet