Βλ. Σιώμος: Το ποδήλατο προάγει τους ανθρώπους σε έναν υγιή τρόπο ζωής
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Βλ. Σιώμος: Το ποδήλατο προάγει τους ανθρώπους σε έναν υγιή τρόπο ζωής

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day), την Πέμπτη 3 Ιουνίου, ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, σημειώνει ότι «το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο».

Ειδικότερα, ο κ. Σιώμος αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Η 3η Ιουνίου έχει οριστεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου (World Bicycle Day). Ο εορτασμός της ημέρας αυτής δίνει την ευκαιρία στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ στους φορείς Αυτοδιοίκησης και σε φορείς πολιτών να διοργανώνουν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με σκοπό την ανάπτυξη μιας κουλτούρας ποδηλασίας στην κοινωνία και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Το ποδήλατο είναι ένα απλό, προσιτό, αξιόπιστο και κυρίως φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο. Βοηθά τους ανθρώπους σε έναν υγιή τρόπο ζωής αλλά κυρίως προάγει τον σεβασμό για το περιβάλλον και έχει θετικό αντίκτυπο στο κλίμα.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου μας ενθαρρύνει όλους να προωθήσουμε τη χρήση ποδηλάτου ως μέσο προώθησης της αειφόρου ανάπτυξης, ενίσχυσης της εκπαίδευσης, την προώθηση της υγείας, την πρόληψη ασθενειών, καθώς επίσης την αμοιβαία κατανόηση και τον σεβασμό προς τους συνανθρώπους μας, αλλά και κυρίως προς το περιβάλλον μας.

Πάνω σε ένα ποδήλατο ανακαλύπτουμε ξανά την αξία του να ζεις σε Δήμους με πράσινο, με πεζοδρόμους, που μπορούν να κυκλοφορούν οι πολίτες με άνεση και ασφάλεια, με διαδρομές που θα μπορούμε να κάνουμε ποδήλατο, με περισσότερους ελεύθερους ανοιχτούς δημόσιους χώρους, που όλοι θα μπορούν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους και να αθληθούν χωρίς περιορισμούς.

Η προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών και της νέας γενιάς, γίνεται για να υπογραμμίσουμε τη σημασία που δίνουμε ως αυτοδιοικητικοί, στην μετά-κορωνοϊό εποχή, στην υιοθέτηση ενός νέου, πιο ανθρώπινου μοντέλου ζωής στους Δήμους μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet