Βλ. Σιώμος: Eλπίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα θα λυθούν και θα είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο
Σύνδεσμοι-Φορείς

Βλ. Σιώμος: Eλπίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα θα λυθούν και θα είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο

O πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, συμμετείχε στις συνεδριάσεις, του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (ΣΤΟ) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών για τον απολογισμό της χειμερινής περιόδου αλλά και για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά την 1η Μαΐου, όπως ενημερώνει ο ΣΠΑΠ.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου, που διεξήχθη υπό τον δήμαρχο Διονύσου, Ιωάννη Καλαφατέλλη, αφού έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και κυρίως της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδεια», εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και πρόληψης, ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και τις ετοιμασίες που έχουν ξεκινήσει, τόσο σε επίπεδο Δήμου και ΣΠΑΠ, όσο και σε επίπεδο υπηρεσιών και φορέων της πολιτείας, καθώς και των πέντε εθελοντικών ομάδων του Δήμου Διονύσου.

Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των άλλων φορέων της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνει ο ΣΠΑΠ.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν αιρετοί του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας του Δασαρχείου Πεντέλης,  καθώς και όλων των εθελοντικών ομάδων του Δήμου Διονύσου.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών, που διεξήχθη υπό  την αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αθηνών, Λουκία Κεφαλογιάννη, αφού έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου που πέρασε και κυρίως της πρωτοφανούς θεομηνίας «Μήδεια», εξετάσθηκαν τα θέματα σχεδιασμού και πρόληψης ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι Δήμων του Βορείου Τομέα Αθηνών, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αστυνομίας, του Δασαρχείου Πεντέλης, του ΑΔΜΗΕ, καθώς και εκπρόσωποι πολλών εθελοντικών ομάδων.

Ο κ. Σιώμος, στην παρέμβασή του στη σύσκεψη του ΣΤΟ Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Διονύσου και του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα Αθηνών επεσήμανε ότι «η συνεργασία που έχουμε με τους Δήμους Μέλη, την Περιφέρεια Αττικής, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Δασαρχείο Πεντέλης είναι πάρα πολύ καλή και ευχαρίστησε θερμά τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και τους αιρετούς και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής για την πολύπλευρη και σημαντικότατη βοήθειά τους στον ΣΠΑΠ και στους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου».

Τόνισε ότι λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας αντιπυρικής περιόδου, είναι βέβαιος ότι και πάλι όλοι θα συνεργαστούν πολύ καλά, κατά το ανθρωπίνως δυνατόν, στην αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων που ενδεχομένως θα προκύψουν και που πιθανώς, λόγω της κλιματικής κρίσης και των συνεπειών της «Μήδειας» να είναι δυσκολότερες σε σχέση με παλαιότερες χρονιές.

Ενημέρωσε ότι ο  Σύνδεσμος όπως κάνει κάθε χρόνο θα συνδράμει και φέτος τους Δήμους-μέλη του, διαθέτοντας προσωπικό που θα πραγματοποιήσει χορτοκοπές σε σημεία που θα υποδειχθούν από τους υπευθύνους των Δήμων. Επίσης, ενημέρωσε ότι ο ΣΠΑΠ σκοπεύει να προσλάβει εργαζομένους για την στελέχωση των πυροφυλακίων και να μισθώσει μηχανήματα για τη συντήρηση δασικών δρόμων.

Αφού επεσήμανε ότι καθυστέρησε και φέτος η κατανομή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε Δήμους και Συνδέσμους, ανέφερε ότι η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας ζητούν για άλλη μία χρονιά την μετατροπή των ΚΑΠ Πυρασφαλείας σε ΚΑΠ Πολιτικής Προστασίας. Επανέλαβε την άμεση ανάγκη για θέσπιση Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους και τους Συνδέσμους, με αντικείμενο αποκλειστικά για την Πολιτική Προστασία με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκεια.

Τέλος, τόνισε ότι πρέπει επιτέλους να εξαιρεθούν οι συμβασιούχοι στην Πολιτική Προστασία από την ανάγκη για παρέλευση δωδεκαμήνου, έως τη νέα τους πρόσληψη.

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε ότι «παρά τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ελπίζουμε ότι πολλά από τα προβλήματα θα λυθούν και θα είμαστε έτοιμοι για την αντιπυρική περίοδο, σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, τα Δασαρχεία και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό. Αυτονόητο είναι ότι θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των Δήμων-μελών του ΣΠΑΠ στη συνεχή προσπάθεια που όλοι μαζί κάνουμε για τον συντονισμό και τον έλεγχο, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού, με τον καλύτερο κατά το δυνατόν τρόπο, ό,τι συμβάν προκύψει».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet