Για τις δράσεις του ΣΠΑΠ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ενημέρωσε το ΣΠΟ Πολιτικής Προστασίας Αν. Αττικής ο Βλ. Σιώμος
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Για τις δράσεις του ΣΠΑΠ ενόψει της αντιπυρικής περιόδου ενημέρωσε το ΣΠΟ Πολιτικής Προστασίας Αν. Αττικής ο Βλ. Σιώμος

Σε σύσκεψη του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Αττικής συμμετείχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση. αφού έγινε απολογισμός της χειμερινής περιόδου 2019-2020, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και συζητήθηκαν οι προτάσεις για δράσεις αντισεισμικής προστασίας αλλά και κινδύνων που προκύπτουν από σεισμούς, θέμα που εισηγήθηκαν οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ και κατόπιν έγινε εκτενής συζήτηση για τον σχεδιασμό και τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από τις δασικές πυρκαγιές.

Επίσης, εξετάσθηκαν τα θέματα της απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δρόμους, σε αστικές, περιαστικές, αλλά και δασικές περιοχές, όταν υπάρχει υψηλή επικινδυνότητα και κατάσταση επιφυλακής 4 και 5. Ακόμη, συζητήθηκαν τα μέτρα που θα λαμβάνονται για την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών στο Εθνικό Πάρκο του δάσους Σχινιά Μαραθώνα.

Παράλληλα, επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές η εκτεταμένη συσσώρευση από ξερά κλαδιά, χόρτα και φύλλα που παρατηρείται σε πολλούς Δήμους της Ανατολικής Αττικής και συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης της συσσώρευσης αυτής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Θανάση Αυγερινό, συμμετείχαν ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαραθώνα και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΠ, Βαγγέλης Κυππαρίσης, εκπρόσωποι των Δήμων, των Συνδέσμων και των δασαρχείων που υπάγονται στην Ανατολική Αττική, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού Σώματος, υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική  Αττική.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σιώμος επεσήμανε «το πρόβλημα της κοπής χόρτων στις παραρεμάτιες περιοχές και εντός των ρεμάτων» και στη συνέχεια ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις δράσεις που πραγματοποίησε και συνεχίζει να πραγματοποιεί ο Σύνδεσμος εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, τη διάνοιξη δασικών δρόμων, τους καθαρισμούς ξερών χόρτων και σκουπιδιών, τη συντήρηση των δεξαμενών, την συντήρηση και επάνδρωση των πυροφυλακίων, την αντικατάσταση και τοποθέτηση νέου πυροφυλακίου στην περιοχή Αχλαδούλας Αγίου Στεφάνου του Δήμου Διονύσου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Σιώμος δήλωσε:

«Ο ΣΠΑΠ όπως κάθε χρόνο βρίσκεται σε διαρκή και αγαστή συνεργασία με την Πυροσβεστικό Σώμα, το Δασαρχείο και τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό.

»Ειδικά φέτος, που είναι πολύ μεγάλη η συσσώρευση χόρτων και κλαριών, ο Σύνδεσμος κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους Δήμους – μέλη του, παρέχοντάς τους 4μηνους χορτοκόπτες, πυροφύλακες και οδηγούς και  βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους στην προσπάθεια που όλοι μαζί καταβάλουμε ώστε να απομακρύνουμε τον κίνδυνο, καθαρίζοντας τις περιοχές που οι ίδιοι οι Δήμοι μας υποδεικνύουν.

»Παράλληλα, επίκειται προμήθεια φορτηγού – αρπάγης με χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου για μεγαλύτερη συνδρομή στους Δήμους – μέλη του ΣΠΑΠ.

»Όσον αφορά το Εθνικό Πάρκο Σχινιά και μετά τη διήμερη εθελοντική δράση που συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Μαραθώνα και τον “ΣΚΑΪ”, προσπαθούμε όλοι να προστατεύσουμε ένα από τους ελάχιστους βιότοπους που μας έχουν απομείνει και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του Φορέα Διαχείρισης, του υπουργείου Περιβάλλοντος, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τον συντονισμό των δράσεων που αφορούν την προστασία του σε ημέρες υψηλής επικινδυνότητας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet