Για 3ο συνεχόμενο 24ωρο οι δυνάμεις του ΣΠΑΠ στα μέτωπα της φωτιάς στην Αττική
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Για 3ο συνεχόμενο 24ωρο οι δυνάμεις του ΣΠΑΠ στα μέτωπα της φωτιάς στην Αττική

Σε μία ακόμη μάχη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, στα μέτωπα της πυρκαγιάς στις περιοχές της Αγίας Τριάδας, Αχλαδούλας, Προκονήσου και Πευκόφυτου Αγίου Στεφάνου, έδωσαν το «παρών», κλιμάκια εργαζομένων και εθελοντών του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο.

Παρόντες διαρκώς στα μέτωπα της πυρκαγιάς μέχρι τα ξημερώματα ήταν ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, οι αντιδήμαρχοι Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης και Σπύρος Αρνής και ο δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς και αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ, Δημήτρης Λιανός.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν μεγάλες δυνάμεις επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές, εργαζομένους και αιρετούς του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, που πολέμησαν για τρίτο 24ωρο, δίνοντας πραγματική μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά, που κατέκαψε σπίτια και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.

«Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, για τρίτο 24ωρο, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, έδωσαν πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα γλυτώνοντας δεκάδες σπιτιών και εκτάσεις δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΠΑΠ.

Επίσης, καλεί τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις ενέργειες που θα πρέπει να  κάνουν κατά την διάρκεια περιστατικών πυρκαγιές.

Ο κ. Σιώμος έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικώς με τις τελευταίες εξελίξεις:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίσαμε ήταν πάρα πολύ δύσκολη και πρωτοφανής. Οι πυρκαγιές που εξελίσσονται στη χώρα μας είναι πάρα πολλές. Στην Αττική και στους Δήμους – Μέλη μας και όχι μόνο, εθελοντές, εργαζόμενοι και αιρετοί του Συνδέσμου μας καταβάλλουμε υπεράνθρωπη προσπάθεια προκειμένου να σώσουμε τις περιοχές μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όλοι μας δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, με αυταπάρνηση, στα μέτωπα των πυρκαγιών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet