«Γ. Σεφέρης»: Εικόνες που εξοργίζουν στα σχολεία μετά τη νεροποντή
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Γ. Σεφέρης»: Εικόνες που εξοργίζουν στα σχολεία μετά τη νεροποντή

Οι εικόνες από τα σχολεία περιοχών του Βόρειου Τομέα (όπως τα 8ο, 16ο, 14ο Δημοτικά Ν. Ιωνίας, 4ο Δημοτικό Ηρακλείου κ.λπ.) «μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση», όπως αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικων Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης.

Στις φωτογραφίες που παραθέτει φαίνονται μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – «λίμνες», ταβάνια τάξεων «καταρράχτες», υπόγειες αποθήκες «μπανιέρες» και το νερό  έξω από τα προκάτ στα… ίσαλα με το πάτωμα, οι οποίες -όπως σημειώνει ο Σύλλογος- «δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης».

«Αυτό φαίνεται να εννοούν η κυβέρνηση και το υπουργείο όταν ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν άψογα στα σχολεία μας; Αυτό εννοούν όταν  διατυμπανίζουν την περίφημη αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Γι’ αυτήν την κατάντια θέλουν να μας αξιολογήσουν;» αναρωτιούνται οι εκπαιδευτικοί και προσθέτουν:

«Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία καιρικά φαινόμενα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά, εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτηριακών σχολικών υποδομών;

»Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Δεν πήραν κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια, γιατί η ανέγερση σχολείων ασφαλών, με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, δεν είναι πολιτική τους προτεραιότητα. Τα βλέπουν όλα  ως κόστος».

»Το ίδιο κράτος, που κινείται “με την ταχύτητα του φωτός” όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ, “δεν μπορεί” να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους από τα καιρικά φαινόμενα».

«Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα  ατυχή συμβάντα μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας. Είναι τα αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών  επιλογών που μας αφήνουν απροστάτευτους» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet