Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Πάρτε επιπλέον μέτρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ: Πάρτε επιπλέον μέτρα για τους εργαζόμενους στους Δήμους

«Πάρτε επιπλέον μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους Δήμους» αναφέρει το Δίκτυο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, με αφορμή τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Στην ανακοίνωσε που εξέδωσε το Δίκτυο αναφέρει:

Ο αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων είναι διαρκής. Να μην επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί η πανδημία του κορωνοϊού για να αλωθούν εργατικά δικαιώματα.

Η επιδημία που κτύπησε και τον λαό μας έφερε στην επιφάνεια με οξυμένο τρόπο χρόνια προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ανυπαρξία μέσων, την παντελή έλλειψη υποδομών, την πλήρη υποστελέχωση ως συνέπεια της υποχρηματοδότησης και της συνειδητής απαξίωσης όλων των υπηρεσιών, των δήμων, των δημόσιων νοσοκομείων.

Η εξουσία, κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές, προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί τα προβλήματα, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που διαχρονικά ασκούνται. Προσεγγίζουν και αντιμετωπίζουν τα πάντα στη λογική κέρδος – ζημιά και γι’ αυτό δεν διστάζουν να θυσιάσουν ακόμη και τη ζωή των εργαζομένων (χαρακτηριστικό τα πολυάριθμα ατυχήματα, ακόμη και θανατηφόρα που μετράμε στους δήμους). Σήμερα φαίνονται καθαρά οι συνέπειες των αντιλαϊκών καταστροφικών πολιτικών τους.

Οι εργαζόμενοι στους Δήμους που έρχονται σε καθημερινή επαφή με τους πολίτες αντιμετωπίζουν επιπρόσθετους κινδύνους εξαιτίας και του αντικείμενου των υπηρεσιών που πρέπει να παρέχουν. Γι’ αυτό απαιτούνται επιπλέον μέτρα για την προστασία της υγείας τους.

Σύμφωνα με αυτά που διαβάζουμε από την ιατρική επιστημονική κοινότητα, είναι μάλλον βέβαιο ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας, η κορύφωση εξάπλωσης του ιού το πιθανότερο είναι να εκδηλωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

Για τον λόγο αυτό όσα μέτρα και να ανακοινωθούν για κλείσιμο και άλλων υπηρεσιών, το βέβαιο είναι ότι στις υπηρεσίες καθαριότητας, κοιμητηρίων και ορισμένες άλλες οι εργαζόμενοι δεν θα σταματήσουν να εργάζονται σε εξαντλητικές συνθήκες προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες στους συνανθρώπους μας.

Παρ’ όλα αυτά, όπως ενημερωνόμαστε από συναδέλφους πανελλαδικά, ακόμη και τα μέτρα που ανακοινώνονται ως επιτακτικά για την προστασία της δημόσιας υγείας δεν γίνονται παντού πράξη στους χώρους δουλειάς, δεδομένου ότι δεν χορηγούνται ούτε τα υποχρεωτικά μέσα ατομικής προστασίας, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι ή να τα εφοδιάζονται από μόνοι τους ή αν δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα να εκτίθενται σε βέβαιο κίνδυνο.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ

ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

Η κυβέρνηση πιστή στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της και εφαρμόζοντας το δόγμα του σοκ, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία, σε συνεργασία με πρόθυμες δημοτικές αρχές, να ανοίξει διάπλατα την πόρτα για την εισβολή ιδιωτικών εταιριών στους δήμους σε υπηρεσίες όπως καθαριότητα, κοιμητήρια και άλλες. Θεωρεί ότι ΤΩΡΑ είναι η πιο ευνοϊκή περίσταση για να υλοποιήσει τα σχέδιά της και να τα εκχωρήσει όλα στους ιδιώτες. ΔΕΝ πρέπει σε καμία περίπτωση να το αποδεχτούμε.

Να μην επιτρέψουμε να επιβληθούν αντεργατικές πολιτικές και σχεδιασμοί που προωθούνται, με αφορμή τον κορωνοϊό και πρόσχημα την προστασία της δημόσιας υγείας, από την κυβέρνηση και ευρύτερες δυνάμεις της αστικής πολιτικής και των ιδιωτικοποιήσεων. Να μην εξαπλωθεί με τον κορωνοϊο και ο ιός των ιδιωτικοποιήσεων. Να μην επιτρέψουμε να αξιοποιηθεί η πανδημία για το ξεπούλημα των δημοσίων υπηρεσιών, να μην γίνει εισβολή των ιδιωτικών συμφερόντων στους Δήμους αλλά και πουθενά στο δημόσιο.

ΤΩΡΑ να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε για τους δήμους και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες:

  • Έκτακτες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους.
  • Τα δημοτικά συμβούλια να μην εφαρμόσουν τις κατευθύνσεις του υπουργού Εσωτερικών και της κυβέρνησης για εκχωρήσεις και συμβάσεις σε ιδιώτες, αλλά να πάρουν αποφάσεις και να διεκδικήσουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους δήμους, κατά κύριο λόγο σε υπηρεσίες υψηλού κινδύνου.
  • Άδεια με αποδοχές για όλες τις ημέρες σε όσους εργαζόμενους επιβάλλεται να παραμείνουν σπίτι τους (ευπαθείς ομάδες κ.λπ.).
  • Όχι περικοπή ημερών από την κανονική άδεια.

Ιδιαίτερα σε αυτές τις συνθήκες κατανοούμε και εκτιμούμε τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων και συμπράττουμε μαζί τους στον αγώνα για προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ

Να μην πληρώσει ο λαός που έχει ματώσει όλα αυτά τα χρόνια την επιδημία του κορωνοιού. Οι εργαζόμενοι πλήρωσαν τις συνέπειες της κρίσης, δεν θα πληρώσουν και τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης και καταστροφής του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΔΡΟΥΣ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet