ΔΑΣ ΟΤΑ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ασάφειες όσον αφορά το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ ΟΤΑ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ασάφειες όσον αφορά το άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών

Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΔΑΣ ΟΤΑ) σημειώνει ότι «η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ν.Δ. για άνοιγμα των Παιδικών Σταθμών την 1η Ιουνίου, με ανεπαρκείς και καθυστερημένες οδηγίες, γεννάει σημαντικά ερωτηματικά για τις στοχεύσεις της, σε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως η προσχολική αγωγή των παιδιών και των βρεφών», ενώ προσθέτει ότι «είναι σαφές ότι μέτρα αποστασιοποίησης σε παιδιά και βρέφη και με την λογική των 15 παιδιών ανά τμήμα δεν μπορούν να υπάρξουν. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ασάφειες».

Η Συνεργασία καλεί τα σωματεία εργαζομένων στους Δήμους να διεκδικήσουν τα εξής:

  • Oυσιαστική προστασία της υγείας και ασφάλειας παιδιών, βρεφών, με τεστ των εργαζομένων, γιατρό, νοσηλευτικό προσωπικό στην στελέχωση τους, την άμεση διασύνδεση με το στελεχωμένο Κέντρο Υγείας της περιοχής.
  • Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων που εργάζονται στις δομές προσχολικής αγωγής των Δήμων και συχνά ξεπερνούν το μισό προσωπικό τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού ώστε να καλυφτούν  οι ανάγκες και τα κενά που κάθε χρόνο μεγαλώνουν.
  • Άμεση συντήρηση και βελτίωση των υποδομών. Ανάπτυξη του δικτύου των βρεφονηπιακών σταθμών σύμφωνα με τις ανάγκες των νέων οικογενειών κάθε Δήμου μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με ένα βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχεδιασμό .  
  • Καμία μητέρα με ανήλικα παιδιά ή μονογονεϊκή οικογένεια να μην επιστρέψει στην εργασία της χωρίς να έχει που να αφήσει τα παιδιά της.
  • Να διασφαλιστούν άμεσα αντισηπτικά, σαπούνι και μέσα καθαρισμού κατάλληλα για τις ηλικίες των παιδιών και βρεφών. Να εξασφαλιστεί ασφαλείς κλιματισμός των χώρων.
  • Επαρκή κρατική χρηματοδότηση των Παιδικών Σταθμών, ώστε να βρουν θέση τον Σεπτέμβρη όλα τα παιδιά που θα θελήσουν να μπουν στις αντίστοιχες δομές των Δήμων, χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet