ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση στοχοποιεί εργαζόμενους στον βωμό του εμβολιασμού
zougla.gr
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Η κυβέρνηση στοχοποιεί εργαζόμενους στον βωμό του εμβολιασμού

Με αφορμή την εξαγγελία της κυβέρνησης όσον αφορά επαγγελματικούς κλάδους οι εργαζόμενοι στους οποίους, εάν δεν εμβολιαστούν, θα μπουν σε διαθεσιμότητα, άνευ αποδοχών, η ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνει ότι «λέμε “Ναι” στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, αλλά λέμε “Όχι” στον “κοινωνικό αυτοματισμό” και τη στοχοποίηση εργαζομένων».

Ειδικότερα, η ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής στη σχετική ανακοίνωση:

Το τελευταίο διάστημα ζούμε στους Δήμους και στην Περιφέρεια την αποθέωση του ιδεολογήματος της «ατομικής ευθύνης». Δεκάδες συνάδελφοι μπαίνουν ή πρόκειται να μπουν σε υποχρεωτική διαθεσιμότητα, άνευ αποδοχών, επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ξαφνικά βρέθηκε ο φταίχτης. Δεν είναι ούτε οι καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς, ούτε η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών και ειδικά των εργαζόμενων σε αυτές τις δομές. Δεκάδες εκατομμύρια έλαβαν για την αντιμετώπιση της Covid, όμως δεν υπάρχει κανένας Δήμος ή Περιφέρεια που να έχει υλοποιήσει εξειδικευμένη εξατομικευμένη ενημέρωση των εργαζομένων. Πώς άλλωστε όταν δεν υπάρχουν σε πολλούς από αυτούς ακόμα και γιατροί εργασίας, ενώ όπου υπάρχουν έρχονται για μερικές ώρες τον μήνα.

Καμία ευθύνη δεν έχουν οι εργαζόμενοι που κάθε μέρα ακούν τις κυβερνητικές παλινωδίες. Είναι κρατική ευθύνη η διαφύλαξη της υγείας της κοινωνίας στο σύνολό της. Πώς όμως διασφαλίζεται αυτό όταν, αντί μαζικών μόνιμων προσλήψεων στις υγειονομικές μονάδες, εξαγγέλλονται συγχωνεύσεις και κλείσιμο δομών;

Η κυβέρνηση, με την ενεργητική συμπαράταξη των δημοτικών αρχών και της Περιφέρειας, πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους, μέσω της «ατομικής ευθύνης», προσπαθούν να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες. Οι χιλιάδες θάνατοι συνανθρώπων μας, είναι δικό τους έγκλημα.

Σκοπό έχουν να μετατρέψουν το εμβόλιο, από ένα όπλο ενάντια στην πανδημία, σε εργαλείο για την επίσπευση αντεργατικών ανατροπών (μείωση «μισθολογικού κόστους», διεύρυνση «ελαστικών» εργασιακών σχέσεων, απολύσεις, αποθέωση της ατομικής ευθύνης). Στο όνομα δυσκολιών στη λειτουργία διαφόρων υπηρεσιών και μονάδων, εξαιτίας της παραπέρα έλλειψης προσωπικού, που θα προκαλούν οι διαθεσιμότητες, ανοίγει ο δρόμος για νέες εκχωρήσεις δημοτικών αρμοδιοτήτων, σε ιδιώτες εργολάβους.

Την ώρα που οι δομές, ιδιαίτερα αυτές που αφορούν τη φροντίδα των πιο ευάλωτων λαϊκών στρωμάτων, είναι χρόνια υποστελεχωμένες, είναι απαράδεκτο, εγκληματικό να γίνονται διαθεσιμότητες, με τέτοια ευκολία, δίχως να έχει προηγηθεί ουσιαστική ενημέρωση, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Λέμε «Ναι» στον μαζικό καθολικό εμβολιασμό, με στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με συνεχή ενημέρωση των εργαζόμενων, για να καταπολεμηθούν διάφορες αντιεπιστημονικές, σκοταδιστικές θεωρίες, με πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων, με αξιοποίηση όλων των ασφαλών εμβολίων και φαρμάκων. Λέμε «Όχι» στον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τη στοχοποίηση εργαζομένων, στα σχέδια κυβέρνησης και δημάρχων για απολύσεις και παραπέρα ιδιωτικοποιήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet