ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» η τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. για τις σχολικές καθαρίστριες
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ-ΟΤΑ: «Καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» η τροπολογία του ΥΠ.ΕΣ. για τις σχολικές καθαρίστριες

Ως «καθρεφτάκια στους ιθαγενείς» χαρακτηρίζει την τροπολογία που κατέθεσε του υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών επιλύεται το ζήτημα του καθαρισμού των σχολικών μονάδων, ο οποίος ανατίθεται οριστικώς στους Δήμους υποστηρίζει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, για να προσθέσει:

«Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση, μοιράζοντας “καθρεφτάκια στους ιθαγενείς” νομίζει ότι μπορεί να κρύψει άθλια την αλήθεια από τους εργαζόμενους. Η κυβέρνηση της Ν.Δ., σε συνέχεια της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετώντας πιστά την ίδια αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική και με αυτή την τροπολογία συνεχίζει να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα και την επιλογή στους δημάρχους για το ποιους θα προσλάβουν και στο “βάθος κήπος” οι ιδιωτικοποιήσεις και τα συμφέροντα των εργολάβων».

«Καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει στην τροπολογία για τους χιλιάδες εργαζόμενους που για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα ξεζούμισαν οι κυβερνήσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα» συνεχίζει η ΔΑΣ-ΟΤΑ και συμπληρώνει:

«Αντίθετα, μπορούν και προβλέπουν, όπως σε όλες τις ΣΟΧ, τον αποκλεισμό της μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, αφαιρώντας το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή εργασία και μετατρέποντας την καθημερινή ανάγκη υγιεινής στα σχολεία σε περιστασιακή.

»Πρακτικές προκηρύξεων όπως της 3Κ/2018 για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων ή 4Κ/2020 για το “Βοήθεια στο Σπίτι”, έχει αποδειχθεί ότι πετάνε στον Καιάδα της ανεργίας πολλούς εργαζόμενους από το προσωπικό που εργάστηκε για πολλά χρόνια σε αυτές τις υπηρεσίες και κυρίως αγωνίστηκαν για μόνιμη και σταθερή εργασία. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση αφήνει την επιλογή στους δημάρχους».

Τέλος, η ΔΑΣ-ΟΤΑ ζητά «κανένας εργαζόμενος στον καθαρισμό σχολικών κτηρίων να μην απολυθεί, άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών – καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των σχολείων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet