ΔΑΣ-ΟΤΑ προς κυβέρνηση: «Όχι» σε απειλητικά τελεσίγραφα στους υπαλλήλους ΚΕΠ – «Ναι» σε προσλήψεις προσωπικού
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΔΑΣ-ΟΤΑ προς κυβέρνηση: «Όχι» σε απειλητικά τελεσίγραφα στους υπαλλήλους ΚΕΠ – «Ναι» σε προσλήψεις προσωπικού

«Η δ/νση υπηρεσιών Μίας Στάσης, του υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απέστειλε email-τελεσίγραφο στους υπαλλήλους 514 ΚΕΠ, δηλαδή στα μισά ΚΕΠ της χώρας, προκειμένου ν’ ασκήσουν πιέσεις στους εργαζόμενους να προσυπογράψουν υπεύθυνη δήλωση της Αρχής Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου (ΑΠΕΔ), όπου τους μεταθέτουν την ευθύνη να τηρούν τους όρους Προστασίας Πολιτικής Ασφάλειας της ΑΠΕΔ», όπως αναφέρει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η ΔΑΣ-ΟΤΑ σημειώνει τα εξής:

Όσοι δεν υπογράψουν τίθενται αυτομάτως εκτός της διαδικασίας διαβίβασης ψηφιακών πιστοποιητικών πολιτών, μια διαδικασία, την οποία ήδη διαχειρίζονται με επιτυχία οι συνάδελφοι, αρκετά χρόνια, ανάμεσα σε πολλές άλλες αρμοδιότητες που διεκπεραιώνουν.

Η άρνηση αυτή των συναδέλφων να υπογράψουν το, απόλυτα δεσμευτικό, κείμενο της ΑΠΕΔ προκύπτει κάτω από ουσιαστικές αντιρρήσεις. Απαιτείται να τηρήσουν όρους πολιτικής ασφάλειας, εμπιστευτικότητας και απορρήτου, χωρίς αυτομάτως να τους εξασφαλίζεται το ασφαλές φυσικό και τεχνολογικό περιβάλλον, το οποίο να διασφαλίζει την εργασία τους και τους ίδιους. Οι τραγικές περικοπές οικονομικής επιχορήγησης στους Δήμους, η απαξίωση των τμημάτων πληροφορικής, όπως άλλωστε συμβαίνει και με όλες τις υπηρεσίες, έχουν οδηγήσει στην ελλιπή συντήρηση των απαρχαιωμένων τεχνολογικών εξοπλισμών σε όλα τα ΚΕΠ.

Το υπουργείο βομβαρδίζει διαρκώς τα ΚΕΠ με αρμοδιότητες, οι οποίες στηρίζονται σε νέες τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, χωρίς να ενδιαφέρεται, κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες, στην πραγματικότητα, καλούνται να εργαστούν οι συνάδελφοι.

Καταγγέλλουμε λοιπόν τη μεθόδευση της αυταρχικότητας του υπουργείου και απαιτούμε να ληφθούν σοβαρά υπ’ όψιν οι εύλογες αντιρρήσεις των συναδέλφων και ν’ αποσυρθεί το τελεσίγραφο.

Καλούμε τα σωματεία να στηρίξουν τους συναδέλφους των ΚΕΠ απέναντι στην αυταρχική και εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet