Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Παίδων Πεντέλης
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Παίδων Πεντέλης

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ζητούν οι Ενώσεις Γονέων Βόρειου Τομέα.

Συγκεκριμένα, οι Ενώσεις Γονέων αναφέρουν:

«Εδώ και πολλά χρόνια το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ένα από τα μόλις τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, αποτελεί το κύριο σημείο αναφοράς τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τα παιδιατρικά περιστατικά  σε μια πολύ μεγάλη γεωγραφική περιοχή εντός και εκτός  Αττικής.

Η απόφαση του υπουργείου να σταματήσει τις εφημερίες και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο παιδιών 5-11 ετών κατά το διάστημα από 10 Ιανουαρίου έως 10 Φεβρουαρίου, χωρίς να εγγυάται κανείς ότι διάρκεια του εν λόγω χρονικού διαστήματος δεν θα επεκταθεί, στερεί από δεκάδες χιλιάδες παιδιά τη δυνατότητα δωρεάν νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι οικογένειες όλου του Βόρειου Τομέα της Αττικής, και όχι μόνον, θα αναγκαστούν είτε να προσφύγουν στα άλλα, ήδη υποστελεχωμένα, παιδιατρικά νοσοκομεία που αδυνατούν να διαχειριστούν πρόσθετο φόρτο, είτε να πληρώσουν υπέρογκα ποσά σε ιδιωτικές νοσηλευτικές μονάδες.

Η ανάγκη εμβολιασμού των παιδιών θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από άλλες διαθέσιμες δημόσιες υποδομές, ή την επίταξη ιδιωτικών, χωρίς να υποβαθμιστεί ο ρόλος του νοσοκομείου σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμα κρίκος στη μεθοδευμένη διάλυση της δημόσιας υγείας. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Απαιτούμε:

  • Nα ανακληθεί άμεσα η απόφαση κατάργησης των εφημεριών του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.
  • Ουσιαστική ενίσχυση του προσωπικού του νοσοκομείου με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους φορείς κάθε περιοχής να αφουγκραστούν την αγωνία χιλιάδων γονιών και να συνυπογράψουν την παραπάνω επιστολή, να σταθούν αρωγοί στο αίτημα να μην ανασταλούν οι εφημερίες του Παίδων Πεντέλης.

Οι Ενώσεις του Βόρειου Τομέα

Αγίας Παρασκευής ,Νέας Ιωνίας, Αμαρουσίου, Νέου Ηρακλείου, Βριλησσίων, Παπάγου-Χολαργού, Κηφισιάς, Πεύκης-Λυκόβρυσης, Μεταμόρφωσης, Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet