Επέμβαση από τον ΣΠΑΠ και τον Δήμο Κηφισιάς στην πυρκαγιά της Σταμάτας
Κοινωνία

Επέμβαση από τον ΣΠΑΠ και τον Δήμο Κηφισιάς στην πυρκαγιά της Σταμάτας

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η συνδρομή του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) και του Δήμου Κηφισιάς στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 30 Ιουνίου σε δασική έκταση στη Σταμάτα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην επιχείρηση, μαζί με τις εναέριες δυνάμεις και τους 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή τόπο της πυρκαγιάς ο δήμαρχος Κηφισιάς και πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βασίλης Ξυπολυτάς προκειμένου να συνδράμει μαζί με δεκάδες εθελοντές και οχήματα του ΣΠΑΠ, που έχουν παραχωρηθεί από τον Σύνδεσμο σε όμορους Δήμους, στο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, ο Δήμος Κηφισιάς διέθεσε 2 υδροφόρες, ενώ στο μέτωπο της φωτιάς επιχείρησαν 3 πυροσβεστικά και 2 επανδρωμένα οχήματα της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών (ΟΕΔΔ). Δύο ακόμη οχήματα παρέμειναν στην έδρα του ΟΕΔΔ στη Νέα Ερυθραία, για την προληπτική κάλυψη των 3 Δημοτικών Ενοτήτων (Κηφισιά, Νέα Ερυθραία Εκάλη, σε περίπτωση έκτακτου συμβάντος,.

Ο κ. Ξυπολυτάς δήλωσε μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: «Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, όλες οι υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όλοι οι γειτονικοί δήμοι και σύνδεσμοι δήμων βρεθήκαμε εδώ έγκαιρα και οργανωμένα, για να συνδράμουμε με εργαζόμενους, εθελοντές και οχήματα την Πυροσβεστική στην επιχείρηση κατάσβεσης. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μία εξαιρετικά επικίνδυνή πυρκαγιά δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, με τους ισχυρούς ανέμου που έπνεαν στην περιοχή να καθιστούν το έργο της πυρόσβεσης πολύ δύσκολο. Τελικά, χάρη στην ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητά όλων, καταφέραμε να την περιορίσουμε. Ιδιαίτερη σημασία σε όλη την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, έχει η αλλαγή του επιχειρησιακού δόγματος του Πυροσβεστικού Σώματος, που περιλαμβάνει την ενδυνάμωση του μηχανισμού σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ τους εθελοντές του ΣΠΑΠ, την ομάδα της Ομάδας Εθελοντών Δασοπυροσβεστών Διασωστών, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν αποφασιστικότητα στον περιορισμό της φωτιάς. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των σφοδρών ανέμων, στον Δήμο Κηφισιάς και στον ΣΠΑΠ παραμένουμε σε εγρήγορση και σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να επέμβουμε για να συνδράμουμε το έργο της Πυροσβεστικής σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό».

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet