Επαφές Μ. Πατούλη με Έλληνες ευρωβουλευτές για το «Τέχνης Χρω»
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Επαφές Μ. Πατούλη με Έλληνες ευρωβουλευτές για το «Τέχνης Χρω»

Επαφές με Έλληνες ευρωβουλευτές για την παρουσίαση και προώθηση του πανελλήνιου Δικτύου για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – Πολιτισμού – Παιδείας – Περιβάλλοντος ΟΤΑ «Πόλις – Τέχνη Χρω» πραγματοποίησε η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, με σκοπό την ενδυνάμωση και την περαιτέρω δικτύωση του νεοσύστατου αυτοδιοικητικού φορέα.

Στο πλαίσιο των επαφών της με τους Έλληνες εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μανώλη Κεφαλογιάννη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Γιώργο Κύρτσο και Έλενα Κουντουρά, η κυρία Πατούλη-Σταυράκη τους ενημέρωσε για τις στοχεύσεις του Δικτύου να αποτελέσει τον πανελλαδικό συνδετικό κρίκο των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών, με επίκεντρο κοινές δράσεις και συνέργειες στον πολιτισμό, στην παιδεία και στο περιβάλλον, αλλά και για την προώθηση των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Οι ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν ως ιδιαίτερα κρίσιμη τη χρονική στιγμή της ενεργοποίησης του Δικτύου, όταν στην Ευρώπη συζητείται η ατζέντα της «Πράσινης Συμφωνίας», και δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειάς του μέσα από την περαιτέρω ευρωπαϊκή δικτύωσή του, αλλά και στην αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών αναπτυξιακών εργαλείων και προγραμμάτων για την προώθηση των στοχεύσεων του σε επίπεδο βιώσιμης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.

Ως αποτίμηση των συναντήσεων, η πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων δήλωσε:

«Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική η θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν οι συνομιλητές μου Έλληνες ευρωβουλευτές το νέο μας εγχείρημα και πολύ σημαντική για εμάς η δέσμευσή τους να συμβάλλουν στην επιτυχία του. Κάθε σύμμαχος είναι πολύτιμος σε κάθε νέο βήμα που κάνουμε ως αυτοδιοικητικός φορέας. Η εξωστρέφεια, η δικτύωση, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι το “κλειδί”για να γίνουν οι ιδέες μας κοινό κτήμα. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση της δυναμικής του Δικτύου μας “Πόλις – Τέχνη Χρω”, διεκδικώντας ευκαιρίες για ευρωπαϊκή και διεθνή δικτύωση που θα μας ανοίξει τον δρόμο για αναπτυξιακές προοπτικές με οφέλη για τις τοπικές μας κοινωνίες, τον ελληνικό πολιτισμό και τουρισμό, την εθνική μας οικονομία».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet