Επιστολή Συνδικάτου ΟΤΑ προς ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ κατά των Δήμων Πεντέλης και Αγ. Βαρβάρας
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Επιστολή Συνδικάτου ΟΤΑ προς ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ κατά των Δήμων Πεντέλης και Αγ. Βαρβάρας

Με επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) το Συνδικάτο Εργαζομένων Α’ και Β’ Βαθμού Αυτοδιοίκησης Περιφέρειας Αττικής καταγγέλλει τη στάση των δημοτικών αρχών στους Δήμους Πεντέλης και Αγίας Βαρβάρας.

Στην πρώτη περίπτωση αναφέρεται στην επιχείρηση ιδιωτικοποίησης του τομέα καθαριότητας και στη δεύτερη στη στάση της διοίκησης απέναντι στους συμβασιούχους.

Και στις δύο περιπτώσεις, το Συνδικάτο ζητεί από ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ να μην υιοθετήσουν τα επιχειρήματα των δύο Δήμων και να μην ταυτιστούν μαζί τους.

Ειδικότερα, στη σχετική επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αποτελεί τραγική ειρωνεία, αλλά ταυτόχρονα και πρόκληση, το γεγονός ότι παρά τις πρακτικές που ακολουθούν οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας και Πεντέλης, καταφεύγουν στην ΠΕΔ Αττικής προκειμένου με ψεύδη και ανακρίβειες να αποσπάσουν από το συνδικαλιστικό τους όργανο «στήριξη» δική τους και «καταδίκη» των εργαζομένων.

Οι δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας και Πεντέλης θεωρούν τους αγώνες των εργαζομένων τραμπουκικές και εκβιαστικές ενέργειες, ενώ τους ίδιους τους εργαζόμενους τους χαρακτηρίζουν «τραμπούκους», «νταήδες» και «εκβιαστές», επειδή αντιδρούν και αντιστέκονται στις πολιτικές αυθαιρεσίες τους.

Δηλώνουν ότι σέβονται τα θεσμικά όργανα των δήμων τους και την ίδια στιγμή γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις αποφάσεις τους, για παράδειγμα στη δε Πεντέλη ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να μην εκποιηθεί κανένα κομμάτι της υπηρεσίας καθαριότητας, η δημοτική αρχή, εκμεταλλευόμενη την πανδημία του κορωνοϊού, μέσα από την οικονομική επιτροπή αποφάσισε την εκποίηση του οδοκαθαρισμού και της μεταφοράς των ογκωδών για τρία χρόνια. Στη δε Αγία Βαρβάρα, αντί να εισαγάγει το θέμα ως σοβαρό στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τοποθετηθεί το σύνολο των παρατάξεων για την άσκηση ένδικων μέσων για τους 27 συναδέλφους συμβασιούχους, ο δήμαρχος το φέρνει στην οικονομική επιτροπή γιατί έχει την πλειοψηφία και γιατί επίσης θέλει να συνεχιστεί η ομηρία των συναδέλφων.

Η επιστολή τους αποτελεί τραγέλαφο. Την ίδια ώρα που προσφεύγουν στα συνδικαλιστικά τους όργανα για να βρουν στήριξη, παράλληλα καταδικάζουν και λοιδορούν το συνδικαλιστικό κίνημα.

«Γάντι» τους πάει το κατάπτυστο νομοσχέδιο χουντικής εμπνεύσεως που ετοιμάζεται να καταθέσει προς ψήφιση στη βουλή η κυβέρνηση και τους δίνει το δικαίωμα να εμποδίζουν συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Επιθυμούν σιγή νεκροταφείου στα συνδικάτα και στους εργαζόμενους για να καταπατούν δικαιώματα και κατακτήσεις.

Καλούμε την ΠΕΔ Αττικής και την ΚΕΔΕ, για να μην χαρακτηριστούν ίδιοι, να μην δείξουν καμία «συμπάθεια» στις ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες των δημάρχων Αγίας Βαρβάρας και Πεντέλης.

Να καταδικάσετε τις πολιτικές αυθαιρεσίες, τον αυταρχισμό και τον εκφοβισμό που παράγουν με τις πρακτικές τους στους Δήμους τους και όχι τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet