Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό από τον ΣΠΑΠ

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) πραγματοποιεί εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων στο Πεντελικό. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από την Πηγή Καρακαντά και φτάνει στους Αγίους Ασωμάτους και από τους Αγίους Ασωμάτους στον Κατσουλιέρη. Οι εργασίες θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού, στα όρια  των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης που χρήζουν συντήρησης.

Πρόκειται για σημαντική παρέμβαση, επισημαίνει ο Σύνδεσμος, δεδομένου ότι αρκετοί από τους δασικούς δρόμους του Πεντελικού έχουν καταστραφεί από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της χρονιάς που μας πέρασε και τους καθιστούν απροσπέλαστους. Η αποκατάστασή τους, λοιπόν, διευκολύνει την πρόσβαση των οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ, καθώς και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης σε περίπτωση ανάγκης.

Η αποκατάσταση των δασικών δρόμων γίνεται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες και την επίβλεψη του Δασαρχείου Πεντέλης.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ, αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Βλάσσης Σιώμος, δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που καταφέρνουμε και φέτος, όπως και κάθε χρόνο εδώ και πέντε χρόνια, να υλοποιούμε πρόγραμμα συντήρησης και αποκατάστασης δασικών δρόμων του Πεντελικού, πάντα σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες του ΣΠΑΠ, συνδράμοντας έτσι το Δασαρχείο Πεντέλης, που έχει εκ του νόμου τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα.

»Η συντήρηση των δασικών δρόμων αποτελεί συνεχή και επιτακτική ανάγκη, δεδομένου ότι η πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΣΠΑΠ και άλλων φορέων της Αυτοδιοίκησης, σε περίπτωση πυρκαγιάς είναι αδύνατη σε κατεστραμμένο δασικό δίκτυο. 

»Ξεκινήσαμε λοιπόν με τη συντήρηση του δασικού δρόμου που ξεκινάει από την Πηγή Καραντά και φτάνει στους Αγίους Ασωμάτους και συνεχίζοντας ολοκληρώσαμε τον δασικό δρόμο που ξεκινάει από τους Αγίους Ασωμάτος έως τον Κατσουλιέρη.

Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των δασικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη και θα συνεχισθούν τις προσεχείς ημέρες σε δασικούς δρόμους του Πεντελικού στα όρια  των Δήμων Κηφισιάς, Διονύσου και Πεντέλης που χρήζουν συντήρησης, πάντα με την επίβλεψη και τις κατευθύνσεις του Δασαρχείου Πεντέλης, ώστε με την ολοκλήρωσή τους να βελτιωθεί η προσβασιμότητα στο μεγαλύτερο τμήμα του δασικού δικτύου του Πεντελικού, βοηθώντας στην καλύτερη πρόληψη, αλλά και την ταχύτερη καταστολή σε περίπτωση ανάγκης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet