Ημερίδα για την καταστατική θέση των αιρετών από την Ένωση Δημάρχων Αττικής
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ημερίδα για την καταστατική θέση των αιρετών από την Ένωση Δημάρχων Αττικής

Μία ενδιαφέρουσα ημερίδα διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Αττικής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα τις διάφορες πτυχές της νομοθεσίας που αφορούν στους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και το πλαίσιο λειτουργίας τους.

Ο πρόεδρος της ΕΝΔΑ, Π. Καμάρας, ανέφερε στην εισήγησή του ότι «με την πάγια θέση της Ένωσης δεν γίνεται να έχουμε καλύτερη Αυτοδιοίκηση αν δεν έχουμε το καλύτερο έμψυχο δυναμικό», ενώ κατέθεσε σειρά προτάσεων που η υιοθέτησή τους από την πολιτεία θα καταστήσει ελκυστικό τον θεσμό στους άριστους των τοπικών κοινωνιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Επίσης, τόνισε ότι «τα μέτρα που αφορούν στην καταστατική θέση των αιρετών δεν μπορεί να είναι το κίνητρο, αφού στη συντριπτική πλειονότητα των αιρετών αυτό είναι η διάθεση για κοινωνική προσφορά, αλλά δεν μπορεί να είναι και αντικίνητρο, ιδίως για τους ελεύθερους επαγγελματίες».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης και ο γενικός γραμματέας της ΕΝΔΑ Θεόδωρος Γεωργάκης (Νομικός), ενώ παρέστησαν τα μέλη της ΕΝΔΑ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχ. Σταυριανουδάκης και ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Γιώργος Μαρκόπουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet