Ημερίδα για τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό & τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ημερίδα για τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό & τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023»

Ημερίδα για τον «Στρατηγικό Σχεδιασμό & τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023», διοργανώνουν η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και ο Φορέας Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUMTraining & Consulting.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον και ιδιαίτερα επίκαιρο θέμα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό & τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την τοπική αυτοδιοικητική θητεία 2019-2023 θα εξεταστεί στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» και τον Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης FORUMTraining & Consulting.

Η Επιστημονική Ημερίδα, με θέμα «Στρατηγικός Σχεδιασμός & Επιχειρησιακός Προγραμματισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με Όραμα για το 2023», έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, από 09:30 έως 18:00, στην αίθουσα «Βεργίνα», στο Ξενοδοχείο Caravel, στην Αθήνα.

Η Πανελλήνια Ένωση «Κλεισθένης» δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην υποστήριξη των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τα κρίσιμα θέματα των ΟΤΑ, με παροχή τεχνογνωσίας και ανάδειξη καλών πρακτικών αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Η εν λόγω ημερίδα, όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, προγραμματίζεται σε μία κρίσιμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση περίοδο, αμέσως μετά την έναρξη της τρέχουσας θητείας, έχοντας τη δέσμευση για την εκπόνηση του 4ετούς Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επιχειρησιακού Προγραμματισμού τους.

Σε μία περίοδο, όπου -όπως σημειώνεται- η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει την παροχή υπηρεσιών και την υλοποίηση έργων προς τους πολίτες της χωρικής τους αρμοδιότητας -για την περιφερειακή ή δημοτική περίοδο 2019-2023.

Τα κύρια θέματα στα οποία θα επικεντρωθούν οι εργασίες της ημερίδας και αφορούν στον 4ετή Στρατηγικό Σχεδιασμό & Επιχειρησιακό Προγραμματισμό τους, είναι: οι διαδικασίες εκπόνησης, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι κομβικοί άξονες στρατηγικής, ο ενεργειακός σχεδιασμός, η πολιτιστική δικτύωση και η κοινωνική οικονομία ως νέες πτυχές, όπως και η παρακολούθηση και η υποστήριξη της όλης διαδικασίας.

Στο Συνέδριο θα συμμετέχουν ως ομιλητές, συντονιστές και συμμετέχοντες αιρετοί, τεχνοκράτες (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων, γενικοί και εκτελεστικοί γραμματείς Δήμων & Περιφερειών, επιστημονικοί και ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες ΟΤΑ) και υπηρεσιακά στελέχη της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού, καθώς και στελέχη υπουργείων με συναφείς αρμοδιότητες με τους ΟΤΑ. Αναμένεται να κατατεθούν 20 εισηγήσεις από αιρετούς, από ακαδημαϊκούς, από στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις εισηγήσεις αυτές θα συντονίσουν 15 ειδικοί επιστήμονες και αιρετοί στα αντίστοιχα θέματα.

Σχετικά με την ημερίδα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης, δήλωσε:

«Ο κατάλληλος αναπτυξιακός σχεδιασμός στους ΟΤΑ οδηγεί σε ένα ισορροπημένο επιχειρησιακό προγραμματισμό, που κάθε ορθολογική περιφερειακή ή δημοτική διοίκηση, με μελέτη και διαβούλευση, επιδιώκει να επιτύχει. Είναι κρίσιμη όμως η κατάλληλη πληροφόρηση και γνώση, η απαραίτητη τεχνογνωσία, η ανταλλαγή καλών πρακτικών, για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό, σε θέματα όπως: οι φάσεις εκπόνησης, η διεθνής και η ευρωπαϊκή διάσταση, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, οι κομβικοί άξονες στρατηγικής, ο ενεργειακός σχεδιασμός και η εξοικονόμηση πόρων, η πολιτιστική δικτύωση και η κοινωνική οικονομία ως νέες πτυχές, όπως και η παρακολούθηση και η υποστήριξη της όλης διαδικασίας.

»Όλα αυτά αποτελούν στοιχεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη από τις περιφερειακές και τις δημοτικές αρχές για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό και τον Επιχειρησιακό Προγραμματισμό τους».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet