Ηχηρό «παρών» ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» στη συγκέντρωση της 14ης Απριλίου στα Προπύλαια
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ηχηρό «παρών» ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» στη συγκέντρωση της 14ης Απριλίου στα Προπύλαια

Την Τετάρτη 14 Απριλίου στις 18:30, ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης», μαζί με άλλους ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και σε πορεία στη Βουλή, όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απαίτησαν μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και για την κάλυψη των μορφωτικών αναγκών, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα σχολεία, όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» σημειώνει:

Ζητήσαμε μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους και όχι με ατομική ευθύνη των γονέων, φορτώνοντας σε μαθητές και γονείς τη διάγνωση, την καταγραφή και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Απαιτήσαμε να προχωρήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και να παρθούν μέτρα για αραίωση των μαθητών στις τάξεις, με αντίστοιχες προσλήψεις, τόσο για λόγους υγειονομικής ασφάλειας, όσο και για την κάλυψη των μορφωτικών κενών που συσσωρεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα, μαζί και άλλα μέτρα ενίσχυσης και στήριξης των μαθητών.

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να γίνουν θύματα της πανδημίας και της κρίσης!

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους γονείς, τους μαθητές, τους υγειονομικούς, με σωματεία και μαζικούς φορείς.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, για δημόσια υγεία, παιδεία, για σχεδιασμό από την κυβέρνηση της λειτουργίας των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά με βάση τις ανάγκες μας.

Όλοι το Σάββατο 17 Απριλίου σε πορεία με μουσικά δρώμενα που θα ξεκινήσει στις 11:00 από τη λαϊκή αγορά του Περισσού και θα καταλήξει στις 12:00 στο πάρκο της οδού Πάρσης (πρώην FLOCAFE) σε μουσική διαμαρτυρία.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet