Η ΕΝΑ συμμετέχει στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης
fiacat.org
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η ΕΝΑ συμμετέχει στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης

H Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ) έγινε δεκτή στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe), με πλήρη δικαιώματα λόγου και παρεμβάσεων, ως Observer Partner, όπως ενημερώνει η ΕΝΑ.

To Κογκρέσο αντιπροσωπεύει τους Δήμους και τις Περιφέρειες των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, με έδρα στο Στρασβούργο, επισημαίνει η Ένωση.

Λίγα λόγια για το Κογκρέσο από την ΕΝΑ

Η Συνδιάσκεψη των Τοπικών Αρχών της Ευρώπης γεννήθηκε μέσα στους κόλπους του Συμβουλίου της Ευρώπης το 1957, και λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το 1994, τη Συνδιάσκεψη διαδέχθηκε το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, που εδρεύει στο Στρασβούργο.

Το Κογκρέσο αποτελείται από αιρετούς αξιωματούχους που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 150.000 Δήμους και Περιφέρειες των 47 κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης και των 850 εκατομμυρίων κατοίκων τους.

Εργάζεται έχοντας σαν νομοθετική βάση την εφαρμογή των αρχών και των διατάξεων του Ευρωπαϊκού Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Βασικός ρόλος του Κογκρέσου σε συνέργεια με την Επιτροπή των Υπουργών και το Κοινοβούλιο του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι η προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης σε όλα τα κράτη-μέλη, η εξέταση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα μέλη, ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, η ανάπτυξη κινήτρων για την αποτελεσματική συμμετοχή των πολιτών στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατία. Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑ, Νεκτάριος Καλαντζής, δήλωσε σχετικά:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη η εκπροσώπηση της νέας γενιάς των αυτοδιοικητικών της χώρας μας, μέσω της ΕΝΑ, στο Κογκρέσο και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συνεχίζουμε, μια και η χώρα μας πρωτοπορεί σε νέους και Τοπική Αυτοδιοίκηση πανευρωπαϊκά πλέον. Ευχαριστώ τον τομεάρχη Διεθνών Σχέσεων της ΕΝΑ, Μιλτιάδη Πελοποννήσιο, για τη συνεισφορά του».

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι η ΕΝΑ επικυρώθηκε πρόσφατα και ως υποστηρικτής του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια είναι ένα κίνημα από τη βάση προς την κορυφή που συγκεντρώνει Δήμους κάθε μεγέθους, οι οποίοι δεσμεύονται εθελοντικά να υλοποιήσουν τους στόχους της Ε.Ε. για το κλίμα και την ενέργεια, μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν, καταλήγει η Ένωση Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet