«Η Κοινωνική Πολιτική σε Συνθήκες Πανδημίας» – Διαδικτυακή εκδήλωση οκτώ δημοτικών κινήσεων και σχημάτων
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

«Η Κοινωνική Πολιτική σε Συνθήκες Πανδημίας» – Διαδικτυακή εκδήλωση οκτώ δημοτικών κινήσεων και σχημάτων

Το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2021, στις 7μ.μ., οκτώ δημοτικές κινήσεις και σχήματα θα διοργανώσουν από κοινού διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Η Κοινωνική Πολιτική σε Συνθήκες Πανδημίας».

Σε αυτήν, ο δρ. Εργασιακών Σχέσεων Απόστολος Καψάλης και οι Βαγγέλης Κουμαριανός και Νίκος Κουραχάνης, διδάσκοντες Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Πολιτικής αντίστοιχα, θα παρουσιάσουν τμήματα και συμπεράσματα από το ομότιτλο συλλογικό έργο τους που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Τις εισηγήσεις θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις εκ των διοργανωτών, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η Ελένη Πορτάλιου.

«Η πανδημία Covid-19 προκάλεσε πολλαπλές κρίσεις στην υγεία, στην οικονομία, στην κοινωνία. Επιτάχυνε την αποδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Οι ανάγκες της κοινωνίας πολλαπλασιάστηκαν, καθώς η οικονομία καθηλώθηκε για δεύτερη φορά σε λίγα χρόνια μετά την οικονομική κρίση του 2008. Η απάντηση που δίνεται όμως, στην Ελλάδα και διεθνώς, είναι η αδιαφορία για την ενίσχυση του συστήματος δημόσιας υγείας, την προστασία των λαϊκών εισοδημάτων, την ενίσχυση των πληττόμενων τάξεων. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το υγειονομικό και κοινωνικό πρόβλημα με αυταρχισμό, με επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, με ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής» αναφέρουν οι διοργανωτές στη σχετική ανακοίνωσή τους.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει διπλό στόχο, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση και συγκεκριμένα: «Από τη μια να αναδείξει την υποβάθμιση της Κοινωνικής Πολιτικής σε συνθήκες πανδημίας. Από την άλλη να θέσει άξονες δράσης σχετικά με το ζήτημα αυτό σε τοπικό επίπεδο (Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, κοινωνική πολιτική δήμων, φορομπηχτική πολιτική δημοτικών αρχών, υποβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών κ.λπ.)».

«Έχοντας κατά νου ότι η συνεργασία αγωνιστικών, προοδευτικών και ριζοσπαστικών κινήσεων και σχημάτων και η ταυτόχρονη ανάδειξη μετώπων σε τοπικό επίπεδο, είναι μονόδρομος για μια πορεία ανταγωνιστική στην κυρίαρχη πολιτική, σας καλούμε να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε στην συζήτηση» καταλήγει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Οι οκτώ δημοτικές κινήσεις και σχήματα που διοργανώνουν την εκδήλωση:

  1. Ανυπότακτη Αθήνα
  2. Ανυπότακτος Κορυδαλλός – Ριζοσπαστική Προοδευτική Δημοτικη
  3. Ασυμβίβαστο Ίλιον
  4. Δίκτυο Πολιτών Χολαργού – Παπάγου
  5. Ζωγράφου Ανυπότακτη Πόλη
  6. Κίνηση Πολιτών Νίκαια – Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα»
  7. Ρήγμα στα Δυτικά (Αιγάλεω)
  8. Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live μέσω του event στο facebook (https://www.facebook.com/events/3882959925081998).

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet