Η ΟΣΥΑΠΕ αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Η ΟΣΥΑΠΕ αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) αποχαιρέτισε τον Μίκη Θεοδωράκη, που απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021, με λόγια από την ομιλία του ιδίου κατά την απονομή του βραβείου «Λένιν» το 1983.

«Έτσι όπως έθεσα τη μουσική και τον εαυτό μου στην υπηρεσία του ελληνικού λαού, θέλω να υπηρετεί και έξω από τη χώρα μου τον κοινό αγώνα όλων των τίμιων ανθρώπων της Γης που αγωνίζονται ενάντια στην τυραννία, τη βία και την εκμετάλλευση, που αγωνίζονται για έναν κόσμο με λευτεριά, δημοκρατία, κοινωνική προκοπή και ειρήνη».

Αποχαιρετώντας τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη, η ΟΣΥΑΠΕ αναφέρει: «Αποχαιρετάμε με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τον μεγάλο συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη, που δεν έπαψε να οραματίζεται και να ανυψώνει τον αγώνα του λαού που πολεμά για το δίκιο του. Το έργο του, η τεράστια συμβολή του στο μέλλον, θα μας συντροφεύει πάντα.

»Ο Μίκης, που μας έμαθε να τραγουδάμε ότι “θέλει αρετή και τόλμην η ελευθερία”, θα παραμείνει για πάντα μαζί μας. Ζώντας στις καρδιές μας, αλλά και στους αγώνες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet