Μέλη της ΕΝΑ στη διοίκηση της Executive Committee των European Local Leaders
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μέλη της ΕΝΑ στη διοίκηση της Executive Committee των European Local Leaders

Έχοντας ως βάση την κοινή ευρωπαϊκή μας προέλευση και τις κοινές μας ρίζες, την ανάγκη συνεννόησης των λαών και την ανάγκη ανταλλαγής πολιτισμών, καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ η συνεργασία μεταξύ των νέων ανθρώπων της Ευρώπης, η λεγόμενη Next Generation EU, η οποία θα διαμορφώσει την επόμενη μέρα στην Ευρώπη, όπως αναφέρει το Δ.Σ. της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος (ΕΝΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δημιουργία των Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών – Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα, με μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών (ELL U40).

Εν συνεχεία, η διοίκηση της Ένωσης σημειώνει τα εξής:

Στην προσπάθεια να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση, δημιουργούμε το πρώτο ευρωπαϊκό think tank με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης, με σκοπό να συζητήσουμε τα προβλήματα της τοπικής διακυβέρνησης σε όλα τα σημεία της Ευρώπης, να προτείνουμε λύσεις, με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και να τους δώσουμε τα καλύτερα δυνατά εργαλεία και τη γνώση, βοηθώντας τους να γίνουν οι ευρωπαίοι νέοι ηγέτες του αύριο.

Από σήμερα οι εκατοντάδες νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ευρώπη -εκλεγμένοι σε πόλεις και Περιφέρειες της Ευρώπης- θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά και να κατανοήσουν καλύτερα τις διαφορετικές κουλτούρες που συνθέτουν την πολιτιστική ενότητα της Ευρώπης.

Η ανταλλαγή καλών πρακτικών ανάμεσα στις ευρωπαϊκές Περιφέρειες και Δήμους είναι πιο σημαντική σήμερα, αφού η τεχνολογία επιτρέπει την ταχύτερη εξέλιξη καινοτόμων πρακτικών και εφαρμογών από τη μια ευρωπαϊκή πόλη στην άλλη.

Οι ευρωπαίοι νέοι αυτοδιοικητικοί θα πρέπει να γίνουν συμμέτοχοι στην αλλαγή της Ευρώπης, με τη νέα γενιά μπροστά, ELL Under40, που υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση και καλείται να σηκώσει τα μεγαλύτερα βάρη για την Ευρώπη του αύριο, με στόχο να κάνουμε τις πόλεις μας σύγχρονες και καινοτόμες.

Η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης, όπου με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από άλλες πόλεις, είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις πόλεις μας πρωτοπόρες και πιο δημιουργικές.

Η ψηφιακή διακυβέρνηση, οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, τα δίκτυα ποδηλατοδρόμων, η ηλεκτροκίνηση, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και το πράσινο τίθενται σε πρώτο πλάνο, αφού η ίδια μας η ευρωπαϊκή ιστορία, το ανθρώπινο δυναμικό της, η ευρωπαϊκή μας κληρονομία, απαιτούν να πρωτοπορήσουμε για να κάνουμε την Ευρώπη πιο ισχυρή και δυνατή στο αύριο.

Τα 40+1 ιδρυτικά μέλη της Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) προέρχονται από κάθε σημείο της Ευρώπης (20 γυναίκες και 20 + 1 άνδρες).

Νέοι δήμαρχοι κάτω των 40 ετών και νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, από το μακρινό Ροβανιέμι της Λαπωνίας ως τη Λευκωσία και από τις ακτές του Ατλαντικού στην Πορτογαλία ως το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, τη Βαλτική και τα Καρπάθια.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ellgroup.eu

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet