Μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών διεκδίκησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών διεκδίκησε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» συγκεντρώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, προκειμένου να διεκδικήσει μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία και για μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου με μαχητικότητα εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, φοιτητές στείλαμε το μήνυμα στο υπουργείο Παιδείας ότι θα βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή για να απαιτήσουμε τη λήψη όλων των ουσιαστικών μέτρων για την ασφάλεια στα σχολεία, αλλά και τα μορφωτικά δικαιώματα.

»Ο Σύλλογός μας “Γ. Σεφέρης”, μαζί με τα άλλα εκπαιδευτικά σωματεία, διεκδίκησαμε: Μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια στα σχολεία, κατάλληλες αίθουσες, 15 μαθητές ανά τάξη, αυξημένο προσωπικό καθαριότητας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, ναι στον εμβολιασμό – όχι στον εκβιασμό και στη διαίρεση των εργαζομένων, να γίνει δεύτερη φάση προσλήψεων αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά και ανάγκες, να μην εφαρμοστεί ο “κόφτης” στην Παράλληλη Στήριξη.

»Επίσης απαιτήσαμε σχέδιο αντιμετώπισης των μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που όξυναν η πανδημία και η τηλεκπαίδευση, να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις για τη λεγόμενη αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών και ο νόμος-έκτρωμα για τα Εργασιακά.

»Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, αλλά και Φοιτητικοί Σύλλογοι, με βασικό αίτημα την κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αλλά και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων διασφάλισης της υγείας τους. Στο πλευρό τους είχαν την Ομοσπονδία Γονέων Αττικής και την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

»Με υψωμένη τη γροθιά και τραγούδια του να ακούγονται στη διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι τιμήσαμε στο πλαίσιο της συγκέντρωσης τον Μίκη Θεοδωράκη, που συντροφεύει με τις δημιουργίες του τους αγώνες εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών.

»Η συγκέντρωση, μία πρώτη δυναμική απάντηση μέσα από την οποία μεταφέρθηκε η αγωνία, αγανάκτηση και οι ανάγκες όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, έληξε με ανανέωση του ραντεβού σε νέες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση όσων έχουν ανάγκη τα σχολεία και οι σχολές, για τη συλλογική απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet