Με τον αν. υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε η Ένωση Δημάρχων Αττικής
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Με τον αν. υπουργό Εσωτερικών συναντήθηκε η Ένωση Δημάρχων Αττικής

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ). Ήταν μια συνάντηση γνωριμίας που διεξήχθη σε πολύ φιλικό περιβάλλον, όπως αναφέρει η Ένωση. 

«Ο υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δραστηριότητα της Ένωσης κατά τη δωδεκαετή παρουσία της στα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ως φορέας στήριξης του έργου των αιρετών της Τ.Α. και της Πολιτείας και εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω συνεργασία» τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΝΔΑ.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο εκλογικό νομοσχέδιο, κατά τη διαβούλευση του οποίου η ΕΝΔΑ κατέθεσε σχετικές βελτιωτικές προτάσεις.  Ο πρόεδρος της Ένωσης, Παύλος Καμάρας, αφού μετέφερε τη σύμφωνη γνώμη της ΕΝΔΑ στις βασικές ρυθμίσεις του νόμου, ανέπτυξε σειρά προτάσεων η υιοθέτηση των οποίων θα συνέβαλε στην αναβάθμιση του θεσμού, ιδίως στο κρίσιμο θέμα της καταστατικής θέσης των αιρετών.

Συμφωνήθηκε να επαναληφθούν οι συναντήσεις, ενώ ο κ. Πέτσας εξέφρασε την θέλησή του, με θεσμικές ριζικές παρεμβάσεις και ανάλογες χρηματοδοτήσεις που θα συνοδεύουν τις νέες αρμοδιότητες, να καταστεί η Αυτοδιοίκηση στο άμεσο μέλλον πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής αλληλεγγύης. Και στην πορεία προς αυτό τον στόχο όπως δήλωσε είναι ανοικτός σε κάθε διάλογο. 

Εκτός του προέδρου της, από πλευράς ΕΝΔΑ παρέστησαν, επίσης, ο αντιπρόεδρος, Κ. Αναστόπουλος, πρ. δήμαρχος Ύδρας,  ο γεν. γραμματέας, Θ. Γεωργάκης, πρ. δήμαρχος Ηλιούπολης, τα μέλη του Δ.Σ. Β. Γιαννακόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Αττικής & πρ. δήμαρχος Αγίας Παρασκευής και  Π. Ειρηνάκης, πρ. δήμαρχος Αγίου Δημητρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet