Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Δεν μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια όταν το κλίμα είναι εκτός ελέγχου
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Δεν μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια όταν το κλίμα είναι εκτός ελέγχου

Με αφορμή τη σημερινή (22/4) Διεθνή Ημέρα της Γης που γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες, η Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών στην ελληνική κοινωνία, σημειώνει ότι «δεν μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια όταν το κλίμα είναι εκτός ελέγχου».

Ειδικότερα, η κ. Πατούλη-Σταυράκη απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

Η Ημέρα της Γης γιορτάζεται κάθε χρόνο από περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως και έχει ως σκοπό να κινητοποιήσει κυβερνήσεις, οργανισμούς και επιχειρήσεις αλλά και όλους τους συνανθρώπους μας για έναν καθαρότερο πλανήτη.

Δεν μπορούμε να ζούμε με ασφάλεια όταν το κλίμα είναι εκτός ελέγχου και το όραμα για ένα κλιματικά ουδέτερο μέλλον είναι ρεαλιστικό. Η στρατηγική για ένα μη ρυπογόνο περιβάλλον δεν αντιβαίνει της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο του Στόχου 13, δρούμε για το κλίμα, για να «ανασάνει» η γη μας από τις εκπομπές και τους ρύπους, για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής όλων σε κάθε Περιφέρεια του πλανήτη μας.

Η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία γιατί είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της γης, του πλανήτη που μας φιλοξενεί.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet