Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μία αγκαλιά την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μια καλύτερη ζωή
Σύνδεσμοι-Φορείς

Μ. Πατούλη-Σταυράκη: Μία αγκαλιά την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μια καλύτερη ζωή

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αγκαλιάς, η πρόεδρος του Δικτύου SDG 17 Greece για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, σημειώνει ότι «με την επιστροφή μας στην κανονικότητα, θα κερδίσουμε πίσω τις “χαμένες” αγκαλιές μας».

Ειδικότερα, η κ. Πατούλη-Σταυράκη αναφέρει στο μήνυμά της:

Μία αγκαλιά την ημέρα μπορεί να μας χαρίσει μια καλύτερη ζωή.

Καθώς όλα δείχνουν ότι βγαίνουμε από την πανδημική κρίση, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς έρχεται να μας υπενθυμίσει, με την επιστροφή μας στην κανονικότητα, ότι πρέπει να κερδίσουμε πίσω τις «χαμένες» αγκαλιές μας, την υγεία και την ευεξία μας. Μας καλεί να καταβάλλουμε όλοι κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσουμε μια ζωή με καλή υγεία για όλους υπηρετώντας τον Στόχο «3» Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι οι αγκαλιές προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην πνευματική, ψυχική και σωματική μας υγεία. Και παρά το γεγονός ότι πολλές φορές τις θεωρούμε δεδομένες, οι αγκαλιές είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για ανακούφιση από το άγχος και τον σωματικό και πνευματικό πόνο.

Οι αγκαλιές έχουν την ικανότητα να «ξεκλειδώνουν» τα συναισθήματα, να βελτιώνουν τις σχέσεις και να προλαμβάνουν προβλήματα συμπεριφοράς. Η στοργή που εκδηλώνεται μέσω της αγκαλιάς είναι ζωτικής σημασίας για τη νευρωνική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής μας.Μια ζεστή αγκαλιά αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας και απομακρύνει το αίσθημα της μοναξιάς.

Μπορεί οι χειραψίες και οι αγκαλιές να αναβάλλονται για αργότερα, λόγω των μέτρων προστασίας από τον ιό, ωστόσο, η σημερινή ημέρα μας καλεί, όταν επιστρέψουμε στις γνώριμες αγαπημένες συνήθειές μας, να αναπληρώσουμε τον χαμένο καιρό και να αναζητήσουμε την αγάπη, την ελπίδα, την αποδοχή, την ασφάλεια και τη θαλπωρή στο «λιμάνι» της Αγκαλιάς.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet