Ολονύχτια μάχη με το μέτωπο της φωτιάς έδωσε ο ΣΠΑΠ και συνεχίζει…
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ολονύχτια μάχη με το μέτωπο της φωτιάς έδωσε ο ΣΠΑΠ και συνεχίζει…

Σε μία ακόμη ολονύχτια μάχη στα μέτωπα της πυρκαγιάς σε Δροσοπηγή, Κρυονέρι και Αφίδνες έδωσαν το «παρών» κλιμάκια εργαζομένων και εθελοντών  του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συνδέσμου, πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας και αντιπρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, Βλάσση Σιώμο.

Παρόντες στην τεράστια επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς ήταν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Βασίλης Κόκκαλης, ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλλης, ο αντιδήμαρχος Διονύσου Μανώλης Κόκκαλης, ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΠΑΠ και δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς Δημήτρης Λιανός και πάρα πολλοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι των Δήμων-Μελών του ΣΠΑΠ.

Στην πυρκαγιά ενεργούν μεγάλες δυνάμεις επίγειων και εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα με εθελοντές, εργαζόμενοι και αιρετοί του ΣΠΑΠ και των γειτονικών Δήμων, πάρα πολλές υδροφόρες και μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής, που επιχειρούν για δεύτερο 24ωρο, δίνοντας πραγματική μάχη με την καταστροφική πυρκαγιά, που κατέκαψε σπίτια, εργοστάσια, αυτοκίνητα και πάρα πολλά στρέμματα δάσους.

«Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές του ΣΠΑΠ, ξεπερνώντας κάθε δυσκολία, συνεχίζουν για δεύτερο 24ωρο πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα, προσπαθώντας με πολύωρες προσπάθειες να γλυτώνουν δεκάδες σπιτιών και εκτάσεις δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή» αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ο ΣΠΑΠ συνιστά στους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις αναλυτικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για τις ενέργειες που θα πρέπει να  κάνουν κατά τη διάρκεια περιστατικών πυρκαγιές.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΠ δήλωσε σχετικώς με τις τελευταίες εξελίξεις:

«Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και πρωτοφανής. Αντιμετωπίζουμε ένα πρωτόγνωρο, ακραίο καιρικό φαινόμενο, που πλήττει τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, τον χειρότερο καύσωνα των τελευταίων 40 ετών, που είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και, δυστυχώς, βλέπουμε τις  συνέπειές του. Σε συνδυασμό με τις πολλές πυρκαγιές που εξελίσσονται σε ολόκληρη τη χώρα μας και τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που υπάρχει σήμερα, έχουμε ένα εκρηκτικό, επικινδυνότατο μείγμα για τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών. Για την ώρα δίνουμε μάχη για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, με πρωταρχική μας προτεραιότητα να σώσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών. Φυσικά προσπαθούμε να προφυλάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και το φυσικό μας περιβάλλον.

»Δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό με αυταπάρνηση, με πραγματική αυτοθυσία στα μέτωπα των πυρκαγιών, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

»Θα ήθελα δημοσίως να εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μου και την ικανοποίησή μου στους εργαζομένους και τους εθελοντές του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), αλλά και όλων των Δήμων, καθώς και στα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούν για δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, δίνοντας πραγματική μάχη με την πύρινη λαίλαπα και καταφέρνουν, με πραγματικά ηρωικές  προσπάθειες, να γλυτώνουν κατά το ανθρωπίνως δυνατόν περιουσίες πολιτών και δάσους από ολοκληρωτική καταστροφή».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet