Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Για ακόμα μία φορά το υπ. Παιδείας «εμπαίζει» γονείς & εκπαιδευτικούς
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής: Για ακόμα μία φορά το υπ. Παιδείας «εμπαίζει» γονείς & εκπαιδευτικούς

Ότι εμπαίζει γονείς και εκπαιδευτικούς κατηγορεί την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας η Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής.

Όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή της, τα μέλη της βρήκαν κλειστή την πόρτα του υπουργείου κατά την κινητοποίησή τους την περασμένη Τετάρτη 13/1, κάτι που ωστόσο δεν θα τους εμποδίσει να συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, όπως σημειώνεται.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

Την Τετάρτη 13 Γενάρη πραγματοποιήθηκε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μπροστά από το υπουργείο Παιδείας, με κύρια αιτήματα τη λήψη μέτρων για την Ασφάλεια και την Υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών μπροστά στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά και την ισοτιμία στη Μόρφωση σε αυτά που είναι ακόμα κλειστά.

Αντιπροσωπείες της ΑΣΓΜΕ, της Ομοσπονδίας Γονέων και 29 Ενώσεων της Αττικής και Συλλόγων Εκπαιδευτικών, ζητήσαμε συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να θέσουμε τα αιτήματά μας, για να πάρουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν από την ανυπαρξία πρόσθετων μέτρων το 2μηνο που τα σχολεία ήταν κλειστά, αλλά και από την αδιαφορία για την ισότιμη πρόσβαση στη λεγόμενη «τηλεκπαίδευση». Για μια ακόμα φορά, βρήκαμε την πόρτα του υπουργείου κλειστή.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή για τους μαθητές, αλλά και το σύνολο της σχολικής κοινότητας, δεν έχει χρόνο να συζητήσει μαζί μας, αλλά έχει άπλετο χρόνο για να φέρνει και να ψηφίζει στη Βουλή νομοσχέδια, την ίδια στιγμή που μας καλεί να μένουμε σπίτια μας!

Ε, λοιπόν, κύριοι, Όχι! Δεν θα μείνουμε απαθείς να βλέπουμε την κυβέρνηση να περνάει το ένα επαχθές μέτρο μετά το άλλο, κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη της πανδημίας και προφασιζόμενη πως όλα βαίνουν καλώς. Συνεχίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας και καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων της Αττικής να συνεχίσουν τις πρωτοβουλίες τους σε τοπικό επίπεδο για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet