Ο ΕΟΑΝ στην «πρώτη γραμμή» για μια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης» και αποτσίγαρα στις παραλίες
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΕΟΑΝ στην «πρώτη γραμμή» για μια «Ελλάδα χωρίς πλαστικά μιας χρήσης» και αποτσίγαρα στις παραλίες

O πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Νίκος Χιωτάκης και ο δ/νων σύμβουλος, Γιάννης Σιδέρης, συμμετείχαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό, σε δύο εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

 • Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Σχινιά, με την οποία εγκαινιάστηκε -παρουσία του υπουργού Κωστή Χατζηδάκη, η συνεργασία του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, με στόχο την προώθηση της εκστρατείας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης».
 • Στον καθαρισμό της παραλίας της Βάρκιζας από αποτσίγαρα, που έγινε με τη στήριξη της ΕΡΤ, στην πρωτοβουλία της ομάδας κολύμβησης «We-swim», καλώντας το κοινό να υιοθετήσει έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης στηρίζει τις παραπάνω δράσεις και αναλαμβάνει το επόμενο διάστημα και νέες πρωτοβουλίες, με στόχο την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τη σημασία της υπεύθυνης στάσης κάθε πολίτη ξεχωριστά πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Επισημαίνεται ότι η δράση στον Σχινιά ήταν η αφετηρία της εκστρατείας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Άμεσα ξεκινά η ενημέρωση των πολιτών, μέσω ψηφιακών δράσεων σε σχετική ιστοσελίδα όπως και στα social media, όπου παρουσιάζονται και οι εναλλακτικοί τρόποι, δηλαδή τα καθημερινά εναλλακτικά προσωπικά μας αντικείμενα για την καθημερινότητά μας, όπως π.χ. κύπελλα και δοχεία πολλαπλών χρήσεων.

Ποια είναι τα 9 Πλαστικά Μιας Χρήσης

 1. Δοχεία τροφίμων από φελιζόλ.
 2. Δοχεία ποτών από φελιζόλ και τα καπάκια/καλύμματά τους.
 3. Κυπελλάκια από φελιζόλ και τα καπάκια/καλύμματά τους.
 4. Μπατονέτες.
 5. Μαχαιροπίρουνα (πιρούνια, μαχαίρια, κουτάλια).
 6. Πιάτα.
 7. Καλαμάκια.
 8. Αναδευτήρες ποτών.
 9. Ράβδοι που στηρίζουν μπαλόνια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet