Ο ΣΠΑΥ ενώνει δυνάμεις με την Αρχαία Ολυμπία
Φωτογραφία: patrisnews.com
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο ΣΠΑΥ ενώνει δυνάμεις με την Αρχαία Ολυμπία

Από την Αρχαία Ολυμπία, έναν τόπο με πλούσια ιστορία και υψηλό συμβολισμό, ξεκίνησε το οδοιπορικό του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, προτάσεων, εμπειριών όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ορεινών όγκων της χώρας και με κύριο σκοπό να αναδειχθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως
πραγματικό κύτταρο της Πολιτικής Προστασίας για τη διαφύλαξη του δασικού πλούτου της πατρίδας μας.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έτυχε θερμής υποδοχής από τον οικοδεσπότη δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργο Γεωργιόπουλο και συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε το πρωί της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας με θέμα «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας», συνοδευόμενος από τους ειδικούς συμβούλους του ΣΠΑΥ Φώτη Δημαρέση, Αρχιπυραγό εν αποστρατεία και Νίκο Κιούση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ειδικότερα η ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και δράσεων μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του ΣΠΑΥ Γιάννη Κωνσταντάτο για την επιλογή αυτού του ιστορικού τόπου για την έναρξη της διαβούλευσης με τους Δήμους της χώρας. Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της δημοτικής αρχής να πείσει την Κυβέρνηση για το μέγεθος της καταστροφής και την αναγκαιότητα ενός Ειδικού Προγράμματος Αποκατάστασης του Δήμου, επισημαίνοντας ότι σ’ αυτό το Πρόγραμμα η εμπειρία και η γνώση του ΣΠΑΥ θα είναι πολύτιμη.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων στη διαχείριση κρίσεων είναι πολύτιμη για την Αυτοδιοίκηση. Οι Σύνδεσμοι είναι πολύτιμα εργαλεία μελέτης, χρηματοδότησης και υλοποίησης έργων και δράσεων, με ευελιξία και αποτελεσματικότητα. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «οι στόχοι της δημοτικής αρχής για το μέλλον της Αρχαίας Ολυμπίας είναι πάρα πολύ ψηλά και πολλά εξαρτώνται από το Πρόγραμμα Αποκατάστασης αλλά και την προσαρμοστικότητά μας στα νέα εργαλεία όπως οι Σύνδεσμοι και γενικότερα οι διαδημοτικές συνεργασίες».

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος ακολούθως παρουσίασε συνοπτικά το πλαίσιο λειτουργίας του ΣΠΑΥ ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος σκοπού της Χώρας και απαρτίζεται από 11 όμορους Δήμους που βρίσκονται γύρω από τον Υμηττό. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Σύνδεσμος, έχοντας πετύχει χρηματοδοτήσεις πλέον των 17 εκατ. ευρώ, λειτουργεί συμπληρωματικά στην Αυτοδιοίκηση καλύπτοντας όποια πεδία είναι κενά ως προς τη διεκδίκηση πόρων και την εκτέλεση έργων πολιτικής προστασίας, δεδομένου ότι είναι δύσκολη έως αδύνατη η χρηματοδότηση των Δήμων για δράσεις αυτού του είδους.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet