Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» στην κινητοποίηση για τις συνθήκες στα Ειδικά Σχολεία
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» στην κινητοποίηση για τις συνθήκες στα Ειδικά Σχολεία

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης παραβρέθηκε στις 19 Φεβρουαρίου στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε από σωματεία Π.Ε. και ΕΛΜΕ και ΣΕΕΠΕΑ της Αττικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής για την «εκρηκτική κατάσταση» στα Ειδικά Σχολεία, μαζί με αντιπροσωπεία από τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δεκάδες εκπαιδευτικοί από Ειδικά σχολεία της Αττικής, «που παραμένουν ανοιχτά με την πανδημία να καλπάζει και την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να μην έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο, ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια και υγιεινή», όπως αναφέρει ο Σύλλογος. Προσθέτει δε ότι οι εκπαιδευτικοί «μετέφεραν την αγωνία τους και την οργή τους για τις συνθήκες που επικρατούν, με την υγεία αυτών και των μαθητών τους να βρίσκεται σε κίνδυνο».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή Περιφερειακής Διεύθυνσης, μετέφερε τα προβλήματα και τα αιτήματα των εργαζομένων στα Ειδικά Σχολεία, «με τις ελλείψεις σε αίθουσες, σε μέτρα προστασίας, σε προσωπικό, αλλά και τον συνωστισμό που επικρατεί κατά τη μεταφορά των μαθητών με τα σχολικά λεωφορεία ή ταξί» σημειώνει ο Σύλλογος και συνεχίζει: «Απαίτησε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για τις άμεσες ενέργειες που θα γίνουν, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα που εδώ και καιρό διεκδικούν τα εκπαιδευτικά σωματεία μαζί με τις Ενώσεις των Γονέων και την Ομοσπονδία τους. Ο διευθυντής, αν και δεν είχε… ακριβή εικόνα για τη λειτουργία των Ειδικών σχολείων, καθώς και για τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σε αυτά, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια το κράτος έχει στηρίξει ιδιαίτερα την Ειδική Αγωγή. Αυτή δηλαδή που οι μαθητές αλλάζουν δάσκαλο κάθε χρόνο ή και μήνα, με ακατάλληλα κτήρια, με τη ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε κίνδυνο».

Και η ανακοίνωση του Συλλόγου καταλήγει:

«Από την πλευρά μας ξεκαθαρίσαμε ότι δε θα επιτρέψουμε να παίζουν με την υγεία μας και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις επόμενες κινητοποιήσεις, μαζί με τις Ενώσεις των Γονέων, ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet