Ο Σύλλογος Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» κατά της υποβάθμισης των εικαστικών μαθημάτων
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

Ο Σύλλογος Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» κατά της υποβάθμισης των εικαστικών μαθημάτων

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» N. Ιωνίας – Ηρακλείου – Μεταμόρφωσης – Λυκόβρυσης κάνει λόγο για υποβάθμιση των καλλιτεχνικών μαθημάτων και καλεί σε κινητοποίηση που διοργανώνει το ΕΕΤΕ την Κυριακή 18 Απριλίου 2021.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Για μια ακόμα φορά καταγγέλλουμε την υποβάθμιση και τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων (όπως και των μαθημάτων των κοινωνικών επιστημών) από το σχολικό πρόγραμμα.

Καλούμε τους συναδέλφους, ιδιαίτερα των Εικαστικών Μαθημάτων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που διοργανώνει το ΕΕΤΕ την Κυριακή 18/4, στις 12:00 (Σταθμός Λαρίσης), ενόψει και της εκδίκασης της Αίτησης Ακύρωσης που έχει κατατεθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας (εκδικάζεται 13 Μαΐου).

Στεκόμαστε απέναντι στις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο αναλυτικό πρόγραμμα, στην υποβάθμιση και κατάργηση των μαθημάτων της αισθητικής αγωγής που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της προσωπικότητας, του αισθητικού κριτηρίου και της κοινωνικής συνείδησης και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο των νέων.

Την ίδια ώρα, με τις αλλαγές στα ωρολόγια προγράμματα, ανατρέπονται τα εργασιακά δικαιώματα χιλιάδων εκπαιδευτικών. Χιλιάδες οργανικές θέσεις χάνονται. Η συμπλήρωση ωραρίου για ορισμένες ειδικότητες θα είναι πρακτικά αδύνατη. Είναι σύγχρονη ανάγκη και απαίτηση όλα τα μαθήματα των ειδικοτήτων να διδάσκονται από τους αντίστοιχων συναδέλφους.

  • Να πάρει πίσω το ΥΠΑΙΘ τις αντιεπιστημονικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου. Να επανέλθουν τα μαθήματα που εξοβελίστηκαν βίαια κυριολεκτικά σε ένα βράδυ!
  • Να επανέλθουν όλες οι ώρες αντίστοιχων μαθημάτων που καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (π.χ. θεατρική αγωγή).
  • Μαζικοί – μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων. Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet