Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ κατά της αναστολής των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης
Κοινωνία

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ κατά της αναστολής των εφημεριών στο Παίδων Πεντέλης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Χαλανδρίου – Αγίας Παρασκευής – Χολαργού – Ψυχικού – Φιλοθέης καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο,  εν μέσω πανδημίας και κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων στα παιδιά.

«Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε το γεγονός, λέγοντας σε συνέντευξή του ότι για ένα χρονικό διάστημα που υπολογίζεται στις 3-4 εβδομάδες δεν θα λειτουργήσουν οι εφημερίες. Επίσης ισχυρίστηκε ότι το Παίδων Πεντέλης θα λειτουργήσει όμως κανονικά σε όλη την άλλη διαδικασία.  Και ρωτάμε εμείς οι συνταξιούχοι που πηγαίνουν εκεί τα εγγόνια μας. Με το ίδιο προσωπικό και  χωρίς νέες προσλήψεις;» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το σωματείο και προσθέτει:

«Είναι φανερό ότι η απόφαση να διακοπεί η εφημερία του Νοσοκομείου, προκειμένου να μετατραπεί σε κέντρο εμβολιασμού, σημαίνει άμεσα τεράστια υποβάθμιση του Παίδων Πεντέλης, επιδείνωση της ήδη επιβαρυμένης κατάστασης των υπόλοιπων παιδιατρικών νοσοκομείων, αύξηση της αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, παιδιά με χρόνια νοσήματα που πρέπει να αλλάξουν ξαφνικά νοσοκομείο, μετακινήσεις προσωπικού για κάλυψη κενών. Αυτή η κατάσταση θα ωθήσει τις περισσότερες οικογένειές μας  στον ιδιωτικό τομέα, καθότι ο γονέας θα έχει πλέον δύο επιλογές: Ή θα περιμένει στην πολύωρη αναμονή των παιδιατρικών νοσοκομείων ή θα στραφεί στα μεγάλα παιδιατρικά ιδιωτικά νοσοκομεία, τα οποία δεν νοσηλεύουν περιστατικά COVID-19.

Απαιτούμε:

  • Να παραμείνει ενταγμένο το Παίδων Πεντέλης κανονικά στο πρόγραμμα εφημεριών.
  • Να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα παιδιατρικά νοσοκομεία, όπως και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγεία, με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.

Το θέμα του κλεισίματος του Νοσοκομείου δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά εμάς και τις οικογένειές μας και τα εγγόνια μας.

Καλούμε στις κινητοποιήσεις Πέμπτη 13/1/2022, στις 5 το απόγευμα, στο υπουργείο Υγείας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet