ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: 9η Μαΐου – Η ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ: 9η Μαΐου – Η ημέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών

«Η 9η Μαΐου είναι η μέρα της μεγάλης αντιφασιστικής νίκης των λαών, μέρα τιμής, μνήμης, υπόκλισης στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού. Μέρα που θυμίζει την άσβεστη προσφορά του Σοβιετικού Κόκκινου Στρατού και των αντιστασιακών κινημάτων της Ευρώπης, με τον πρωτοπόρο και αποφασιστικό ρόλο των κομμουνιστικών κομμάτων. Αυτό το διαχρονικό μήνυμα νίκης, αισιοδοξίας και ελπίδας είναι που επιδιώκουν να σβήσουν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε, καθιερώνοντας την 9η Μαΐου ως “μέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης”», όπως αναφέρουν η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ).

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, τα μέλη της Ένωσης σημειώνουν:

H Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, μαζί με το ΚΚΕ, αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν με το όπλο στο χέρι, όσους θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, σε όλους όσοι έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό-φασιστικό ιμπεριαλιστικό «άξονα» Γερμανίας-Ιταλίας-Ιαπωνίας και των συμμάχων τους.

Είμαστε περήφανοι και τιμάμε τη μεγάλη ΕΑΜική Αντίσταση του λαού μας, εμπνευστής, οργανωτής, ψυχή και αιμοδότης της οποίας υπήρξε το τιμημένο ΚΚΕ. Σε όλο το διάστημα της τριπλής κατοχής, το ΚΚΕ έδωσε τον ανθό του στον αγώνα ενάντια στον ναζισμό-φασισμό. Τα χιλιάδες μέλη του, με την ηρωική τους δράση και θυσία, έγραψαν κάποιες από τις χρυσές σελίδες της 100χρονης ιστορίας του, συνέβαλαν στη νικηφόρα έκβαση του πολέμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet