ΠΕΣΥΔΑΠ: Ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ν/σ για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ: Ερήμην της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το ν/σ για δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

Σχετικά με την σημερινή (24/2) ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για το νέο σχέδιο νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) σημειώνει ότι όλη η έως τώρα διαδικασία έγινε ερήμην και χωρίς οποιαδήποτε ενημέρωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «παρότι αυτήν, κυρίως, αφορούν οι υποχρεώσεις και οι νέοι κανόνες που θεσπίζονται», όπως λέει χαρακτηριστικά.

«Αντιθέτως, προξενεί απορία το γεγονός ότι ενώ οι πιο αντιπροσωπευτικοί φορείς της Τ.Α. κρατήθηκαν στο… σκοτάδι και μέχρι σήμερα αγνοούν τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το πλήρες κείμενο φέρεται να είναι σε απόλυτη γνώση άλλων οργανώσεων, που μαλιστα καυχώνται ότι είναι και οι “υποβολείς” του σχεδίου νόμου» τονίζει ο Σύλλογος και προσθέτει: 

«Ο ΠΕΣΥΔΑΠ και το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) είχαν ζητήσει ενημέρωση από τον υπουργό Εσωτερικών, με επιστολή που του είχε αποσταλεί έγκαιρα από 26/01/2021. Αυτή η επιστολή ουδέποτε απαντήθηκε με οποιονδήποτε τρόπο. Σας γνωρίζουμε ότι το Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ) αποτελεί από το 2003 τον μεγαλύτερο δημόσιο φορέα που μέχρι σήμερα έχει νοσηλεύσει, περιθάλψει και διαχειριστεί περισσότερα από 40.000 αδέσποτα ζώα. 

»Κι όμως, ούτε μία φορά τους προηγούμενους μήνες δεν κλήθηκε, όπως και οι άλλοι φορείς της Τ.Α., από το υπουργείο Εσωτερικών για να συνεισφέρει, με την τεχνογνωσία και την εμπειρία των 18 χρόνων, στο περιεχόμενο ενός νομοσχεδίου που η Τ.Α. θα κληθεί να εφαρμόσει! Το υπουργείο Εσωτερικών δίνει την εντύπωση ότι επιθυμεί να διαχειριστεί “εν κρυπτώ” ένα σημαντικό σχέδιο νόμου  από την Τ.Α.

»Θεωρούμε ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα απέχει από το να θεωρείται θεσμικά αποδεκτή και αναρωτιόμαστε για ποιον λόγο εφαρμόστηκε. Ευχόμαστε αυτή η διαδικασία να αλλάξει στη συνέχεια  και να βελτιωθεί στη συνέχεια από την πλευρά του υπουργείου. Επί των διατάξεων του σχεδίου νόμου θα τοποθετηθούμε αναλυτικά, όταν αυτές περιέλθουν ολοκληρωμένα σε γνώση μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet