ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ συνεχίζουν να επιχειρούν στις πυρόπληκτες περιοχές
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ και ΔΙΚΕΠΑΖ συνεχίζουν να επιχειρούν στις πυρόπληκτες περιοχές

Εντατικοποιούν τη δράση τους τόσο η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων περιοχής Αθήνας- Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), όσο και οι νοσηλευτικές δομές του Διαδημοτικού Κέντρου Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων (ΔΙΚΕΠΑΖ), προκειμένου να συνδράμουν ανθρώπους και ζώα στις περιοχές της Αττικής που πλήττονται από τις μεγάλες φωτιές.

Με εντολή του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ, Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, κλιμάκιο της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας επιχειρεί σε εναλλασσόμενες βάρδιες στις πυρόπληκτες περιοχές, υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, το ΔΙΚΕΠΑΖ αύξησε σε τρία τα ασθενοφόρα που, με επικεφαλής το μέλος της διοίκησης Μιχάλη Ευθυμιάδη, καθημερινά περιπολούν στη μείζονα περιοχή, προκειμένου να παράσχουν τροφή και βοήθεια στα αδέσποτα ζώα, καθώς και να περισυλλέξουν όσα χρήζουν ανάγκης νοσηλείας.

Να σημειωθεί ότι, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, τα πληρώματα των ασθενοφόρων διεκπεραίωσαν χθες (5/8) πολλά τέτοια περιστατικά, προωθώντας αδέσποτα και εγκαταλελειμμένα ζώα σε δομές φιλοξενίας που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή και μεταφέροντας ζώα που έχουν ανάγκη νοσηλείας στις εγκαταστάσεις του ΔΙΚΕΠΑΖ.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος Γ. Γουρδομιχάλης, «η Αυτοδιοίκηση είναι παρούσα και αγωνίζεται. Στο πλαίσιο της αλληλεγγύης, ο ΠΕΣΥΔΑΠ και το ΔΙΚΕΠΑΖ θα βρίσκονται στην περιοχή για όσο χρειάζεται προκειμένου να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet