ΠΕΣΥΔΑΠ: Κατάμεστο το αμφιθέατρο «Θ. Βέγγος» στον Κορυδαλλό στη συναυλία-αφιέρωμα στα αδέσποτα ζώα
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΕΣΥΔΑΠ: Κατάμεστο το αμφιθέατρο «Θ. Βέγγος» στον Κορυδαλλό στη συναυλία-αφιέρωμα στα αδέσποτα ζώα

Ούτε καρφίτσα δεν έπεφτε χθες (28/9) μέσα στο κατάμεστο αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος» του Κορυδαλλού, όπου ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» πραγματοποίησαν μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα αδέσποτα ζώα.

Όπως αναφέρει ο ΠΕΣΥΔΑΠ, ήταν μία υπέροχη βραδιά γεμάτη από την μουσική, τις ευαισθησίες και τα τραγούδια του Μίκη, που ερμηνεύθηκαν γνήσια και αυθεντικά από 30 καλλιτέχνες και την ορχήστρα που ο ίδιος ίδρυσε και φέρει τον όνομά του.

Ο ΠΕΣΥΔΑΠ σημειώνει, επίσης, ότι η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, κάτι που σε κάποιες στιγμές έφερε σε… δύσκολη θέση τους υπευθύνους του ΠΕΣΥΔΑΠ, οι οποίοι αναγκάστηκαν να διακόψουν τη ροή προσέλευσης για αποτραπεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας.

Την εξήγηση την έδωσε ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρ. Γουρδομιχάλης, στον σύντομο χαιρετισμό του λίγο πριν αρχίσει η συναυλία:

«Για τις δικές μας λαικές γειτονιές των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης, ο Μίκης υπήρξε η φυσική ηχώ μας. Ίσως, γιατί οι άνθρωποι ανακαλύπτουν στη μουσική και στα τραγούδια του, τα υλικά της αντοχής, του αγώνα και της ανθεκτικότητας που διαποτίζουν και τη δική τους ζωή».

Την πρωτοφανή συμμετοχή και τη διάθεση του κόσμου που πλημμύρισε το αμφιθέατρο, αισθάνθηκαν την ανάγκη να επισημάνουν από μικροφώνου χθες, τόσο η Μαργαρίτα Θεοδωράκη όσοι και πολλοί από τους 30 καλλιτέχνες που πήραν μέρος στη συναυλία.

Η αφιλοκερδής συμμετοχή μίας ορχήστρας με διεθνή απήχηση, αλλά και η συμμετοχή της ΕΡΤ ως χορηγού επικοινωνίας της εκδήλωσης, επιβεβαίωσαν την ευρύτερη απήχηση των δράσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ και του ΔΙΚΕΠΑΖ σε υπερτοπικό επίπεδο, επισημαίνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet