ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής έχουν αποφανθεί για τη διαχείριση απορριμμάτων – Αναλαμβάνουμε δράση
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής έχουν αποφανθεί για τη διαχείριση απορριμμάτων – Αναλαμβάνουμε δράση

Συνάντηση πραγματοποίησε, την Πέμπτη, 4/2/2021, αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με κύριο θέμα την διαχείριση των απορριμμάτων, όπως αναφέρουν τα μέλη της Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στη συζήτηση ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ-ΟΤΑ αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει διαχρονικά από πλευράς των κυβερνήσεων και που κινείται σε τροχιά πλήρους ιδιωτικοποίησης, μέσω των ΣΔΙΤ.

Ταυτόχρονα επισήμανε ότι η κεντρική πολιτική επιλογή της υποβάθμισης και υποστελέχωσης των υπηρεσιών των ΟΤΑ αποτελεί και το όχημα για την πλήρη παράδοση σε ιδιώτες όλου του κύκλου εργασιών των απορριμμάτων (αποκομιδή, μεταφορά, διαχείριση).

«Η πολιτική αυτή είναι, όχι μόνο αντεργατική, αλλά και αντιπεριβαλλοντολογική, καθώς το κύριο μοντέλο διαχείρισης που επιλέγεται είναι η καύση», αναφέρει ο ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει τα εξής:

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης επέμενε στον «ρεαλισμό» που πρέπει να επικρατήσει και στις ευθύνες της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αιτιολογήσει την στήριξη του στις επιλογές κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων, που δραστηριοποιούνται στη διαχείριση απορριμμάτων.

Από ό,τι διαφάνηκε, οι επιλογές κυβέρνησης και περιφερειακής αρχής έχουν γίνει. Η άλωση της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ο στόχος. Τα Σωματεία στους ΟΤΑ της Αττικής πρέπει άμεσα να συνεδριάσουν, αξιοποιώντας την πείρα τους, αλλά και το υλικό από την ημερίδα της ΔΑΣ-ΟΤΑ και να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet