ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ στις 7/5 – Ζητούμε μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Συγκέντρωση στο ΥΠΑΙΘ στις 7/5 – Ζητούμε μόνιμους διορισμούς αναπληρωτών

«Οι προαναγγελθέντες 5.250 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελούν κοροϊδία, αφού δεν επαρκούν ούτε καν για να καλύψουν τις ανάγκες των 8.000 εκπαιδευτικών, που αποχωρούν το 2021 με σύνταξη», όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) Αμαρουσίου.

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, η διοίκηση του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου σημειώνει:

Οι διορισμοί δεν είναι απλοί αριθμοί, αλλά η ζωή των αναπληρωτών-αδιόριστων εκπαιδευτικών και οι ανάγκες των μαθητών και μαθητριών μας.

Τη φετινή σχολική χρονιά οι προσλήψεις αναπληρωτών/αναπληρωτριών εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση έφτασαν τις 50.000 για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναρωτιόμαστε τώρα γιατί καλούμαστε από την κυβέρνηση να μοιραστούμε τα ψίχουλα των 5.250 μόνιμων διορισμών;

Απαιτούμε-διεκδικούμε:

  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών ανάλογους με τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Κατάργηση του προσοντολογίου & του νόμου 4692/2020 της Κεραμέως.
  • Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών-μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.
  • Σύσταση οργανικών θέσεων για όλα τα διδακτικά αντικείμενα που διδάσκονται στην Π.Ε.
  • Επαναφορά του υπεύθυνου δασκάλου στα ολοήμερα τμήματα των Δημοτικών Σχολείων και σύσταση οργανικών θέσεων δασκάλων στα ολοήμερα στην αναλογία 15 μαθητών ανά δάσκαλο.
  • Σύσταση οργανικών θέσεων νηπιαγωγών για την πλήρη εφαρμογή της Δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα με αναλογία 15 νήπια ανά νηπιαγωγό και ίδρυση πολυθέσιων νηπιαγωγείων-εξίσωση ωραρίου δασκάλων & νηπιαγωγών.
  • Μείωση των μαθητών στο τμήμα στην αναλογία 15 μαθητές/μαθήτριες ανά εκπαιδευτικό.
  • Μείωση του ωραρίου των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης-εξίσωσή του με το ωράριο των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας.
  • Μείωση του ορίου συνταξιοδότησης για τους εκπαιδευτικούς πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας με όριο ηλικίας τα 55 έτη.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/5/2021 ΣΤΙΣ 11:00, διεκδικώντας όλα τα παραπάνω.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τα Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. της Αττικής να στηρίξουν με αποφάσεις τους την παραπάνω κινητοποίηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet