ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Έκτροπα χθες (23/2) στο ΑΠΘ – Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες
Print Friendly, PDF & Email
Σύνδεσμοι-Φορείς

ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης»: Έκτροπα χθες (23/2) στο ΑΠΘ – Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. (ΣΕΠΕ) «Γ. Σεφέρης» καταγγέλλει «τη βίαιη», όπως αναφέρει, «επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής, εναντίον φοιτητών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που από το πρωί της Δευτέρας 22/2/2021, υλοποιώντας απόφαση των Γενικών Συνελεύσεών των φοιτητικών τους συλλόγων, πραγματοποίησαν κατάληψη του κτηρίου της Πρυτανείας, στο κλειστό εδώ και έναν χρόνο πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και απαιτώντας, παράλληλα, μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών».

Στη συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» σημειώνει τα εξής:

Η αστυνομική επέμβαση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, ύστερα από παραγγελία του πρύτανη του ΑΠΘ, αποκάλυψε τον πραγματικό στόχο του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, αφού συνοδεύτηκε με δεκάδες προσαγωγές, από τις δυνάμεις των ΜΑΤ και της ΔΕΛΤΑ, αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά, που επέδραμαν στον χώρο, στοχοποιώντας  κυρίως εκλεγμένα μέλη των Δ.Σ. των φοιτητικών συλλόγων, ενώ υπό τα βλέμματα των πρυτανικών αρχών στις κλούβες και τα περιπολικά οδηγήθηκαν ακόμη και φοιτήτριες.

Αποδεικνύεται ότι με τον νόμο τους και την τρομοκρατία τους θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο Α.Ε., ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν δωρεάν Παιδεία, για ένα καλύτερο αύριο για τον λαό, προχωρώντας σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Το εργατικό, εκπαιδευτικό και φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στη βία και την καταστολή, σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το  Δ.Σ. του ΣΕΠΕ «Γ. Σεφέρης» στηρίζει τους αγώνες των φοιτητών-μαθητών. Δεν θα δεχθούμε τη μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Έξω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη από τα πανεπιστήμια!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet